Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Filmár Dominik Bari nakrúcal na mieste, kde je najchladnejšie na planéte

  • Kava

Jeho film podporila aj nadácia herca Leonarda DiCapria, ktorému posielal list z pošty v Košiciach. Všetko je možné!

Dominik Bari má 24 rokov. Pochádza z Košíc a po skončení gymnázia študoval filmárčinu v Paríži na International Film & Television School. Po skončení bakalára sa presťahoval do Londýna, kde momentálne študuje na magisterskej úrovni na prestížnej škole National Film and Television School (NFTS) v odbore vizuálne filmové efekty.

Za sebou má už niekoľko mimoriadne zaujímavých projektov. Ten aktuálny sa volá "OYMYAKON" a je to dokument o najchladnejšom mieste na planéte. Práve tento film Dominikovi podporila aj Nadácia Leonarda DiCapria. List pre herca posielal z pošty v Košiciach, kde ho prijali so zdvihnutým obočím. O pár mesiacov o jeho filme písal DiCaprio na sociálnych sieťach. "Vďaka tomu si film všimli aj ďalšie médiá," hovorí Dominik v rozhovore s Juniorom a Marcelom. 

Treba povedať aj to, že je to prvý slovenský film kvalifikovaný Americkou filmovou akadémiou umení a vied na Oscara v kategórii krátky dokumentárny film. Do shorlistu (top 10) sa síce nedostal, ale nato, že je Dominik na začiatku svojej filmárskej kariéry, je to neuveriteľný úspech. 

Film "OYMYAKON" mal premiéru tento víkend v Dominikových rodných Košiciach, kde bolo vypredané. Ešte jedna premiéra bude 8. januára v Nových Zámkoch v kine Mier. O dokument už prejavili záujem mnohé televízie, v najbližšej dobe by ste ho mohli vidieť na ČT a na budúci rok aj na RTVS. 

Dominik má za sebou neuveriteľne veľa zaujímavých projektov. 5 dní nakrúcal v parížskom metre dokument "Le metro" a vo filme Rosina rozpráva príbeh pani žijúce v Číne, ktorá údajne rozumie zvieratám.

Vypočujte si rozhovor s Dominikom Barim v Rannej šou s Juniorom a Marcelom: 

Fun Play

Dominik Bari - OYMYAKON (trailer)

Odporúčame