Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

"Mikaela mi asi závidí divákov, stále hovorí, akí sú skvelí.“ Petra Vlhová ďakuje všetkým za podporu!

  • AH

„Robím šport, ktorý ma baví“

Petra Vlhová fenomenálnym vyhrala slalom Svetového pohára alpských lyžiarok, hoci hrozilo, že v ňom nebude ani štartovať. V rakúskom Flachau bola v hre aj takáto možnosť, kulminovali totiž zdravotné problémy, ktoré sprevádzajú slovenskú reprezentantku od Nového roka.

"Som trošku zničená, sama sa čudujem, kde som nabrala sily. Strašne kašlem a môj hlas je taký všelijaký, telo je však v poriadku. V utorok to bolo od rána veľmi ťažké a padla aj možnosť, že nebudem štartovať. Bojím sa o moje zdravie, nemám čas sa doliečiť, od Osla to tlačím pred sebou. Uvažovali sme, či mi stojí za to súťažiť a potom sa liečiť celú sezónu. Myslím si, že sme urobili dobre, dala som do toho všetko, ale teraz je potrebné zregenerovať a dať sa dokopy. Od Semmeringu som sa dva týždne nezastavila, každý deň som mala tréning alebo preteky. Držať sa na vrchole je veľmi náročné, potrebujem sa už na chvíľu zastaviť," uviedla Vlhová, ktorá sa prenáša cez patálie z krásne jednoduchého dôvodu: "Sú to emócie, pre ktoré robím tento šport, ktorý ma veľmi baví. A keď sa darí, čo viac môžem povedať?"

Američanka Shiffrinová sa tentoraz pozerala na rivalku z nižšieho stupienka a videla aj, akú mala Slovenka podporu medzi fanúšikmi: "Mikaela mi asi závidí divákov, lebo mi stále hovorí, akí sú skvelí. Vyhrala som pred toľkými ľuďmi zo Slovenska. Takú podporu nemá veľa pretekárok vo Svetovom pohári. Sú neskutoční, vnímam to, cítim to a som šťastná." Vlhová si na záver večera vychutnala s početným zástupom krajanov v hustom snežení rakúskeho rezortu slovenskú hymnu: "Snažila som sa užiť si moment na pódiu. Je úžasný okamih, keď stojím na pódiu a hrá mi slovenská hymna. Môžem povedať, že som hrdá Slovenka."



Takéto sú ohlasy svetových médií na víťazstvo slovenskej lyžiarky:

espn.com: "Petra Vlhová vyhrala nočné preteky vo Flachau a zabránila Mikaele Shiffrinovej v ôsmom slalomovom triumfe za sebou. Slovenka zaujala oslnivým druhým kolom."

kurier.at: "Prechladnutá Vlhová zdolala Shiffrinovú a získala víťaznú šerpu."

idnes.cz: "Slovenka pokorila americkú suverénku sezóny po skvelom výkone v druhom kole."

gazzetta.it: "Vo Flachau sa očakávala ďalšia korunovácia Shiffrinovej, zvíťazila však Vlhová a potvrdila, že je jedinou súperkou dominantnej Američanky."

AP: "Vlhová padla na kolená a zaborila tvár do snehu, keď Shiffrinová prišla do cieľa s 15-stotinovou stratou."

DPA: "Po piatich druhých miestach vyhrala Slovenka nad americkou súperkou. Vlhová triumfovala pred 13.400 divákmi."

AFP: "Vlhová potvrdila výbornú formu fantastickým výkonom a víťazstvom vo Flachau."

Tu je ešte niekoľko fotiek, ktoré jednoducho nepotrebujú komentár:

“Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.”

Odporúčame