Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

PREMIÉRA: Jana Kirschner predstavuje Dunaj

  • Kava

Emotívna novinka je titulnou pesničkou k filmu Ostrým nožom

S hrdosťou vám spolu s Jankou Kirschner predstavujeme jej novú, emotívnu skladbu Dunaj, ktorá sa stala titulnou piesňou filmu Ostrým nožom, príbehu inšpirovaného vraždou Daniela Tupého. Pesnička je jej intímnou reakciou na silné témy, ktoré zarezonovali Slovenskom. Ľudia potrebovali vyjadriť svoju nespokojnosť a pohoršenie nad tým, ako u nás niektoré veci fungujú, resp. nefungujú. Taký bol aj príbeh zrodu tejto piesne. Speváčka pocítila silnú potrebu vyjadriť sa, ktorú jednoducho musela dať na papier. 

„Pesničku Dunaj som nosila v hlave už veľmi dlho, no nemala som ju čas nahrať. Podarilo sa to uprostred jednej „session“, kedy nám v štúdiu zvýšil čas. Nahodili sme demo a za pár minút som napísala text. Okamžite nás prekvapilo, aká silná emócia z piesne išla. Netušila som, čo s touto pesničkou bude ďalej, ale už vtedy v sebe mala obrovskú silu,“ porozprávala o vzniku piesne Jana Kirschner.

Pozrite si videoklip, v ktorom sú použité ukážky z filmu Ostrým nožom. Ten príde do kín o tri týždne.

Nižšie je video záznam rozhovoru. 

Odporúčame