Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

EXKLUZÍVNE: Kandráčovci ťa roztancujú svojou novinkou Hokejová - piesňou k MS v hokeji 2019!

  • DC

Tohtoročný máj bude pre našu malú krajinu hokejovým sviatkom!

Hokejové majstrovstvá sveta sa pomaly, ale isto blížia. Už 10. mája zaplnia Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave a Steel arénu v Košiciach tisíce hokejových fanúšikov. Kým sa však dočkáme, na burácajúcu atmosféru počas napínavých zápasov nás pripraví nová, hokejová skladba!

Medveď Macejko, maskot 2019 IIHF majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji na Slovensku, už má svoju oficiálnu pieseň. Jej názov je výstižný – Hokejová. „Skladba Hokejová nemá ambíciu byť hymnou šampionátu. Je to predovšetkým pieseň maskota Macejka. Vznikla na motívoch populárnych ľudových piesní vrátane známeho Macejka, ktorého si pospevujú generácie Slovákov, a mixu skladieb, ktoré počúvajú fanúšikovia počas zápasov v hokejových arénach,“ povedala riaditeľka komunikácie 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Michaela Grendelová. „Budeme radi, ak bude medzi fanúšikmi populárna a stane sa ďalšou skladbou, ktorá bude znieť na štadiónoch aj po skončení šampionátu.“

Hudbu skladby Hokejová zložil a nahral Ondrej Kandráč spolu so svojou skupinou Kandráčovci. Text napísal Vladimír Puchala, ktorý je aj autorom viacerých hitov populárnej hudobnej skupiny, vrátane slovenskej verzie tradičnej poľsko-ukrajinskej piesne Hej sokoly. „Som veľkým hokejovým fanúšikom, asi ako mnoho ďalších Slovákov. Počas stretnutí hrajú na štadiónoch rôzne chytľavé melódie, ktoré majú burcovať fanúšikov. Našiel som v nich paralelu so slovenskou ľudovou hudbou. Na ich podkladoch vznikla aj skladba Hokejová,“ dodal Ondrej Kandráč.


Práve teraz si môžeš EXKLUZÍVNE vypočuť celú pieseň „Hokejová“ a pozrieť zábery z nahrávania!

Fun Play

Odporúčame