Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Janka si zobrala do dočasnej opatery malého hluchého psíka. Takto vyzeral ich prvý spoločný rok!

  • AH

Aj hluchý, slepý alebo inak znevýhodnený pes má šancu na kvalitný život

Krásny príbeh, ktorý by si mal prečítať každý. Píše nám poslucháčka Janka, posiela video, no najskôr si prečítaj, o čo vlastne ide:

„Ahojte kamaráti. Chcela by som Vás poprosiť o chvíľku pozornosti. Pridávam sem jedno krátke video, na ktorom je zdokumentovaný náš prvý spoločný rok s Bodkou. Bodka sa narodila nie ako úplne zdravé šteniatko. A príroda je stále prírodou aj keď do nej už dosť výrazne zasahujeme. A tak Bodku jej mama odvrhla. Vycítila, že je to najslabší člen vo vrhu. No my ľudia sme veľmi citliví a tak ju jej majiteľ odobral od mamky a začal ju kŕmiť umelým mliekom, no potreboval pomoc na 4 dni s kŕmením a tak Bodka prišla ku nám ako týždňová vo veľkosti morčiatka. Samozrejme sme si povedali, že u nás nemôže zostať. No po 3 nociach bez spánku (kŕmenie každé 2-3 hodiny a masírovanie brucha aby sme dostali smradľavý poklad) nám prirástla ku srdcu a rozhodli sme sa nespať ďalšie mesiace.


Veď spánok je prežitok. Opäť sme si povedali, že u nás zostať nemôže. Že bude u nás tak maximálne polrok kým ju naučíme základy slušného správania sa a pôjde bývať do Lehoty ku mojim rodičom. Ale život je tak krásny a robí s nami čo si uzná za vhodné, tak sa nám vyjasnila záhada prečo Bodka bola odvrhnutá. Vyšetrenie na Veterinárna Klinika Anivet v 13.týždni nám potvrdilo, že Bodka je úplne hluchá. A tým sa rozhodlo, že Madam už bude len s nami. Tak sa spoločne zabávame už rok a z morčaťa vyrástlo teliatko. Bobuľa nás naučila obrovskej trpezlivosti. A ona sa zas  aj vďaka Kynológia SOŠ HSaD Lučenec a Cigimu naučila povely o ktorých sme ani nesnívali, že by mohla zvládnuť. Naša Bomba vie privolanie na diaľku, sadnúť, ľahnúť, zostať, podať labku, otočky, slalom a kadečo iné. Pracujeme na ďalších zlepšeniach.


No a prídeme konečne aj k pointe prečo to všetko píšem. Ak ste sa dostali až sem a máte teda chvíľku, zdieľajte prosím toto video. Nech ľudia vedia, že aj hluchý, slepý alebo inak znevýhodnený pes má šancu na kvalitný život a nemusí ho prežiť uviazaný niekde na reťazi, alebo v útulku či dokonca skončiť svoj život na veterine s injekciou na uspanie. Výcvik takého psa je síce náročný, ale tá radosť keď zvládne povel je úžasná.“

Odporúčame