Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Európska herečka roka Alexandra Borbély a držiteľ Českého leva, režisér Julius Ševčík, hosťami Nedeľnej Talkshow

  • Tirsha

Vypočuj si, čo si nestihol v nedeľu dopoludnia...

Alexandra Borbély je slovenská herečka a držiteľka titulu Najlepšej európskej herečky. Získala ho vďaka role vo filme "O tele a duši". Tento film ju taktiež dostal aj na amerických Oscarov vďaka nominácii na cudzojazyčný film.

Držiteľ Českého leva, Julius Ševčík, je úspešný český režisér. Režíroval film "Masaryk", ktorý má na konte 12 ocenení Český lev.

"Sklenená izba"
je nový česko-slovenský film slovenského producenta Rudolfa Biermanna, ktorý týchto dvoch ľudí spája. Alexandra si zahrala rolu herečky vo vedľajšej úlohe, zatiaľ čo Julius celý film režíroval. Vo filme hrali aj iné herecké hviezdy z ďalších Európskych krajín. Rôznorodosť hereckého obsadenia vyplývala z histórie budovy, v ktorej sa film natáčal.

Film bol natočený v brnianskej vile Tugendhat. Tá, ako jedna z najoriginálnejších modernistických stavieb v Európe, bola zapísaná na Zoznam svetového dedičstva UNESCO. To bolo dôvodom, prečo v nej platili prísne pravidlá – štáb sa počas natáčania nemohol pohybovať po budove v normálnych topánkach. Július taktiež prezradil, že vila má, okrem zaujímavého dispozičného riešenia, aj jednu zvláštnosť. V sklenenej izbe môžete cítiť morský vzduch.

Vypočujte si záznam

Odporúčame