Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Peší cestovateľ Ladislav Zibura hosťom Nedeľnej talkshow

  • Tirsha

Vypočuj si, čo si nestihol v nedeľu dopoludnia...

Ladislav Zibura je mladý Čech, ktorý kráča svetom, píše knihy o svojich cestách a venuje sa cestovateľským projekciám. K cestovaniu ho priviedli dobrodružné knihy, ktoré mu v detstve čítaval jeho otec.

Na svoju prvú pešiu púť sa vydal po maturite. Viedla naprieč celým Španielskom do mesta Santiago de Compostela, ktoré kedysi bolo najvýznamnejším pútnickým miestom v Európe. Pešo sa dostal aj z Českých Budějovíc do Ríma, z Turecka do Izraela, rovnako zdolával kopce v Nepále.

V Číne bol pre miestnych veľkou atrakciou. Raz, keď ho zbadali na priechode pre chodcov, boli ochotní kvôli fotke s ním vystúpiť z auta v strede premávky, čím sa vytvorila kolóna. Čína mala aj svoje zápory. Nikto mu nerozumel, preto bol takmer celý mesiac ticho. Keď po návrate do Českej republiky opäť počul češtinu, uvedomil si jedno. Čína bola symbolickým vyvrcholením jeho túžby po tom, čo všetko môže človek zažiť na peších cestách.

Odporúčame