Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

„Hanbi sa! Žiadna úcta k tejto tragédii!“ Za fotku z Černobyľu čelí modelka obrovskej kritike

  • DC

Zrejme sa s názorom ľudí stotožňuješ aj ty, však?

Niektorí užívatelia sociálnej siete Instagram sa dostali pod paľbu kritiky za "necitlivé" fotografie zhotovené na mieste bývalej sovietskej jadrovej elektrárne v Černobyli na území dnešnej Ukrajiny. Lokalita zaznamenala prudký nárast počtu návštevníkov od nedávneho uvedenia rovnomenného televízneho seriálu. Niektorí turisti však využívajú toto miesto postihnuté následkami havárie jadrovej elektrárne z roku 1986, ako aj vyľudnené neďaleké mesto Pripiať, ako kulisu pre selfie.

Rovnako tak aj instagramová modelka, ktorá pôsobí pod pseudonymom nz.nik. Tá pred pár dňami zverejnila fotky z mesta Pripjať. Za pikantné zábery v spodnej bielizni zožala obrovskú vlnu kritiky. A niet sa čomu čudovať. Komentujúci ľudia jej odkazujú: "Hanbi sa. Nechutné! Žiadna úcta k tragédii ľudí, ktorí tam zahynuli!" 

Craig Mazin, tvorca zmieneného seriálu, vyzval preto ľudí, aby boli v tejto súvislosti citliví. "Je skvelé, že náš seriál vyvolal vlnu záujmu o návštevu uzatvorenej zóny v Černobyli. Videl som fotografie, ktoré sa objavujú na sociálnych sieťach. Pri návšteve však majte na pamäti, že sa tam odohrala strašná tragédia, a správajte sa s úctou k tým, ktorí trpeli a obetovali svoje životy," napísal Mazin na Twitteri.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Odporúčame