
Lucia Grigová je slovenská foodblogerka, ktorá sa snaží šíriť myšlienku bezodpadovej domácnosti. Učí ľudí, ako neplytvať potravinami. Medzi prvé kroky patrí analýza odpadu. Pri nej môžeme zistiť čo najčastejšie vyhadzujeme a povedať si z akej príčiny. Vidina zdravého životného štýlu nás núti nakupovať mnoho zeleniny a ovocia, ktoré nie sme schopní spotrebovať kvôli krátkej trvanlivosti. Je taktiež dobré nájsť si informácie o tom, ako dané potraviny uskladňovať. Zatiaľ čo niektorým vyhovuje sucho a chlad, iné potrebujú teplejšie prostredie. Napríklad také paradajky či uhorky do chladničky nepatria.
Lucia porozprávala aj o mnohých radách, ako naložiť s potravinovými zvyškami. Z niektorých sa dajú pripraviť ďalšie jedlá, iné môžeme kompostovať a napríklad prepálený rastlinný olej môžeme zaniesť aj na vybrané čerpacie stanice.