Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Majsterka sveta v karate Andrea Klementisová a prezident Slovenskej federácie karate a bojových umení hosťami v Nedeľnej talkshow

  • Tirsha

Vypočuj si, čo si nestihol v nedeľu dopoludnia...

Andrea Klementisová je niekoľkonásobná majsterka Slovenska a sveta v karate. Ku karate ju priviedli rodičia, ktorí sa mu venovali dlhé roky. Aj keď už Andrea Slovensko v karate nereprezentuje, stale sa mu venuje. Presťahovala sa do Japonska na Okinawu, kde toto bojové umenie vzniklo a trénuje s vychýrenými majstrami karate. Začiatky však pre ňu neboli jednoduché. Anglicky nikto nerozumel, preto sa musela začať učiť japončinu. S prípravou začala tri roky pred odchodom do Japonska.

Daniel Baran je prezident Slovenskej federácie karate a bojových umení. Aj vďaka nemu sa Bratislava stala historicky po prvýkrát hostiteľom Majstrovstiev sveta v karate a kobude, ktoré sa uskutočnili od 20.6 do 23.6. 2019. Majstrovstiev sveta sa zúčastnilo 43 krajín, pričom pretekárov bolo viac ako 2 300. Slovensko celkovo skončilo na druhom mieste, zlatú priečku obsadilo Rumunsko.

Odporúčame