Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Slovenský pár zachytil krásy nedotknutej prírody východného Islandu

  • DC

Keď uvidíš toto video, budeš mať chuť zbaliť kufre a navštíviť Island.

Mladý slovenský pár, Martin a Mima, miluje turistiku a svoje dychberúce zážitky zvečňuje objektívom. Na našom webe sme ich spomínali už nespočetne veľakrát, pretože ich tvorba nám jednoducho uchvátila. Ak náhodou nevieš, o kom je reč, odporúčame trebárs ich zimné video, ktoré zachytáva krásy našich zasnežených veľhôr (POZRI TU).

Martin, ktorý sa skrýva za YouTube kanálom Hike the World k svojmu najnovšiemu veľdielu z Islandu napísal:

"V polovici júna sme sa vydali smerom k jednému z najväčších dobrodružstiev v našich životoch - turistika po východných fjordoch Islandu. Po prvom dni v hlavnom meste Reyjkjavík sme sa vnútroštátnym letom premiestnili do malého mestečka Borgarfjörður eystri, ktoré predstavovalo začiatok nášho 5 dňového treku.  Počas 5-dňovej trasy sme spali v krásnych horských chatách, kde sme si museli sami variť, kúriť a spali sme vo vlastných spacákoch. Výhodou však je, že počas celej trasy sme nestretli ani jediného turistu, namiesto toho sme videli stovky puffinov (mníšik bielobradý), soby, tulene a mnoho ďalších zvierat, ktoré u nás nenájdete. Brodili sme divoké ľadové potoky v dôsledku topiaceho sa snehu, prebárali sme sa do stále prítomnej snehovej prikrývky a zažili útoky hniezdiacich vtákov. Práve preto to bola jedno z najväčších dobrodružstiev aké sme zažili.

Celú trasu sme skončili v malom krásnom meste Seyðisfjörður, kde sme si hneď v bare vychutnali 9 eurové pivo (ale len jedno, inak by to zničilo náš rozpočet) :D. Nasledujúci deň sme si požičali v Egillstadire auto a nasledujúce 3 dni sme strávili spoznávaním najznámejších častí na ceste do Reyjkjavíku. Videli sme zvyšok východných fjordov, druhý najväčší ľadovec v Európe - Vatnajökull , strávili čas pri ľadovcovej lagúne Jökulsárlón a videli najkrajšie vodopády Islandu - Skógafoss, Seljalandfoss, Gulfoss, Svartifoss a mnoho ďalších.
Nedotknutá príroda Východných fjordov, mohutné ľadovce a úžasné scenérie po ceste do Reyjkjavíku nás nadchli natoľko, že sa na Island vrátime určite znova."

Odporúčame