Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Joey Tempest zo skupiny Europe sa zamiloval do hlasu a tvorby Richarda Müllera, prirovnal ho k Leonardovi Cohenovi!

  • DC

Tak toto Richarda Müllera naozaj potešilo!

Slávny Joey Tempest, spevák populárnej kapely Europe, miluje hlas Richarda Müllera! Stretli sa na festivale v Liberci, kde ho po prvý raz začul spievať a hneď ho tvorba slovenskej legendy uchvátila. Richarda dokonca prirovnal k Leonardovi Cohenovi! Obaja umelci si hneď na prvý pohľad a počutie „sadli“ a dúfajú, že sa ešte stretnú na nejakom hudobnom podujatí.

„Práve som  tu v Česku videl na pódiu chlapíka, Richarda Müllera, s jeho skvelou skupinou. Dostal ma jeho úžasný výraz v hlase, počuť, že to čo spieva, aj prežíva. I keď nerozumiem mnohým slovám, cítim to. Má v sebe  kúsok speváka Boza Scaggsa, najmä vo funkovej časti jeho skladieb. Trochu mi pripomína tiež Leonarda Cohena, hlavne pokiaľ ide o výraz jeho hlasu. Bolo to naozaj zaujímavé, skvelé,“ vyznal sa Joe Tempest.

„Aj keď za socializmu nebolo jednoduché dostať sa k „západnej“ tvorbe, Europe sme poznali a inšpirovali aj mňa. Vtedy som asi ani nesníval  tom, že sa raz budeme striedať na pódiu. A už vôbec nie, že si od Joeya vypočujem takúto chválu. Naozaj veľmi ma to potešilo. Sadli sme si aj ľudsky, tak sa teším, keď sa opäť stretneme na niektorom z festivalov,“ uzavrel Richard Müller.

Ivo Kiapeš
Odporúčame