Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Zábava s priezviskami v Rannej šou

  • JK

Stretnú sa Kráľ, Princ a Knieža...

Priezvisko. Každý z nás ho má. Všetky vznikali odvodením od nejakého remesla, postavenia v spoločnosti, zvieraťa či oblasti, odkiaľ pochádzali naši predkovia. Aj vďaka tomu sa dajú s priezviskom zažiť vtipné situácie či vytvoriť nové skomoleniny. A aj tentokrát ste sa s nami v Rannej šou podelili o tie vaše príhody.


PETRA
Moja kolegyňa bola za slobodna Slaninková. Keď sa vydala bola Škvareninová a keďže jej manželstvo nevyšlo, vydala sa po druhýkrát a teraz sa volá Mastná.

ZUZANA

My sme na jednej prevádzke mali dvojicu Predajňa a Handlová. S obľubou sa bavili dvíhaním telefónu: ,,Tu Predajňa Handlová, ako vám pomôžem?“ Všetci položili, lebo si mysleli, že vytočili nesprávne číslo.

FERI

Volám sa Kapusniak a v ranom veku som holdoval pingpongu. Na jednom turnaji u bratov Čecho ma pani za stolíkom zahlásila ako: ,,Tak a ke stolu čtyři se připraví soutěžící číslo 12 a jeho vyzyvatel s číslem 21, Kokosňák.“

ZULA
Môj prvý manžel sa volal Múčka, druhý Prášek. Hypoteticky rozmýšľam, ako by sa mohol volať môj tretí manžel.

KLAUDIA
V bývalej práci sa volal kolega Peter Láska. Jeho predstavenie sa v telefóne „Dobrý deň, tu je Láska“, nie vždy klienti zvládli a sem tam položili.

ĽUBOŠ

Pred tromi rokmi sa zišli u nás v práci: manažér Vlček a Macko, vedúci smeny Baran a technik Zajac. Čistá ZOO.

JURAJ

Moja trojročná dcéra chce počuť Martu Usovú..Viete, tú Simu.

JANA
Kamarát komunikoval s českým klientom iba telefonicky a vždy sa predstavil ako Alex Rapp. Až raz mu klient napísal mail, ktorý začínal: ,,Vážený pane Srabe“.

FILIP
Môj, už nebohý otec, bol Alexander Princ. Spolu s ním chodil do triedy na základnú školu aj Kráľ. A aby mali kompletnú zostavu, tak ďalší spolužiak sa volal Knieža.

DOMI
Raz nám prišlo svadobné oznámenie od bratovej spolužiačky zo strednej školy: ,,Martina Vtáčiková a Peter Pták si povedia svoje ÁNO.“

SOŇA

Môj brat mal v triede na gympli spolužiakov, ktorí sa volali Haluška a Škvarka. Aby toho nebolo málo, boli aj najlepší kamaráti.

AĎA

Ja som to tou svadbou veľmi nevychytala. Volám sa Lačná. Neviem čo je horšie. Či keď ma skomolia na Lacná, alebo im musím vysvetľovať, že som lačná. Akože hladná.

KRISTÍNA
Pracujem v Anglicku s dvoma chirurgmi. Jeden je plastický chirurg a volá sa Mr. Breast a druhý je ortopéd a volá sa Mr. Saw.

MILOŠ

Môj kamarát a bývalý spolužiak má priezvisko Báby. Počas skúšok na vysokej ho menovali anglicky: ,,Je tu nejaký Bejby?“

Odporúčame