Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Náš Junior prijal bežeckú výzvu: „Ide mi najmä o pocit, ktorý z behu mám a o to, že robím niečo pre seba!“

  • DC

Prečítaj si zaujímavý rozhovor s našim Juniorom.

Bežci! Kde berú tú pevnú vôľu? Vstávať skoro ráno, aby si odbehli svoje kilometre, vybehnúť von za každého, hoci aj zlého počasia, a navyše šíriť o behu samé pozitívne a motivačné veci. Aby to zistil, rozhodol sa náš Junior na vlastnej koži vyskúšať pocit plný adrenalínu a endorfínov, uvoľňujúcich sa pri behu a dopriať svojmu telu pohyb na čerstvom vzduchu. Čo by odporučil začínajúcim bežcom a kde chodí behávať najradšej? Prečítaj si tento rozhovor.

Si skôr letný alebo zimný typ?

Povedal by som, že som skôr celoročný typ. Nemám rád extrémy, ani v zime a ani v lete. Keď sa nad tým tak zamýšľam, zimu znášam oveľa lepšie, aj keď nie som nadšený, ak trvá príliš dlho.

Čo najradšej robievaš v lete? Aký typ dovolenky preferuješ?

Leto pre mňa nikdy nebolo vyslovene dovolenkovým obdobím. Vždy som počas neho absolvoval rôzne folklórne festivaly a zájazdy so súborom Zemplín. A neskôr to už boli pracovné povinnosti, festivaly a podobne. Prvé, typické letné dovolenky som absolvoval len pred pár rokmi. Pred šiestimi rokmi som bol prvýkrát v Egypte a o rok neskôr som dovolenkoval v Chorvátsku.

Ako si sa dostal k behu? Čo bol prvotný impulz k tomu „odgaučovať sa“ a zaviazať sa k pohybu?

Presne toto! Odgaučovať sa. K behu som sa dostal približne pred siedmimi rokmi pri spolupráci s jednou športovou značkou. Potom som zo zdravotných dôvodov musel prestať, ale postarali sa o mňa skvelí fyzioterapeuti a opäť môžem behať ako predtým.

Čo je podľa teba potrebné pri pravidelnom behaní dodržiavať?

Vždy treba myslieť na prapôvodný dôvod, prečo som sa rozhodol behať. Prečo som sa zaviazal k pohybu a odgaučoval sa a držať sa toho aj v čase, keď sa mi nechce a potrebujem sa znova nakopnúť.

Kde najradšej beháš a prečo?

Kedysi som na Kuchajde nabehal kilometre, preto ju teraz už veľmi nevyhľadávam. V poslednej dobe ma začína baviť skôr mestský typ behu, po uličkách. A skvele sa cítim v Bratislave na Železnej studničke, aj keď ten mini „stupák“ nemám rád :). V konečnom dôsledku mi ale práve to stúpanie pomáha k lepším výsledkom.

Máš v lete veľa pracovných povinností? Čo ťa najbližšie pracovne čaká? 

V lete mám vždy veľa práce. Tento rok je to napríklad 5. ročník festivalov, ktorých som spoluautorom. Ranné vstávanie do rádia a celodenné vysielanie v televízii. Relácia Moja mama varí lepšie ako tvoja pokračuje aj po 829. častiach. Ďalej sa venujem môjmu úspešnému projektu Šuhajíci pri panvici a klasickým akciám pre klientov. Ale po prvýkrát zažívam leto s Rajcom :)

14.9. budeš fandiť ženám, ktoré si trénoval na tento beh...Tešíš sa? Ako prebiehali tréningy?

Mojou úlohou pri tréningu bolo byť najmä motivátorom. Už úvodné rozprávanie o behu spôsobilo, že som mnohých motivoval vôbec niekde začať. Buď môžete o behu len rozmýšľať alebo s ním ihneď začať. K behu predsa nič extra nepotrebujete a aj po polhodine sa cítite ako superman – zvýšené endorfíny vás dostanú tam, kde chcete byť – v pohode, pozitívne naladený, proste sa cítite dobre. Sám seba som nikdy nevnímal ako človeka, ktorý by začal s behom a ak som sa stal motiváciou pre iných, tak to určite malo zmysel. Na 14. september sa veľmi teším! Hlavne na baby, ktoré sa rozhodli behať po prvýkrát. Dáte to s kombom – pravidelný tréning a pitný režim, ideálné čistá pramenitá voda :)

Spoločnosť Rajec chce kampaňou „Zaviaž sa k pohybu“ motivovať ľudí ísť si zabehať a aspoň raz za čas urobiť niečo pre seba a svoje zdravie. Na stránke www.rajec.com/zaviazsa nájdeš viacero tipov na najpopulárnejšie behy, ktoré ti odporúčame. Zároveň ťa pozývame na 8. ročník DM ženského behu, ktorý sa uskutoční 14. septembra, kde bude práve náš Junior povzbudzovať ženy, ktorým počas augusta pomáhal pri tréningu a motivoval ich k lepším výkonom.

Okrem toho sa na teba tešíme aj 28. augusta, kde ťa v  Sade Janka Kráľa čaká tréning a zábavné cvičenie s našim Juniorom! 
(VIAC O AKCII TU)


Pramenitá voda Rajec sa rodí v panenskej prírode Rajeckej doliny, kde ju spolu s krásami tohto regiónu objavila pred viac ako 15 rokmi spoločnosť Kofola. Je tým najprirodzenejším zdrojom tekutín na každý deň aj na dni plné športových výkonov a dnes je neoddeliteľnou súčasťou života miliónov Slovákov a Čechov. Vďaka vyváženému obsahu minerálov má veľmi osviežujúcu chuť a stane sa hnacím motorom na vašej ceste do cieľa.

Odporúčame