Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Zuzana Smatanová prichádza s krásnou nostalgickou piesňou s názvom Bergen

  • DC

Je to pieseň, ktora sa mierne odlišuje od tradičnej Zuzaninej tvorby.

Popredná slovenská hudobníčka a speváčka Zuzana Smatanová prichádza v poradí už so šiestym singlom z úspešného dvojalbumu Echo. 

"Pesničku Bergen som napísala po návrate z dovolenky v Nórsku. Mesto Bergen ma absolútne očarilo svojou atmosférou, ktorú som dovtedy poznala iba zo severských detektívok. Pre niekoho možno ponuré a chladné prostredie,no na mňa pôsobilo nostalgicky, tajomne a útulne. Je to prístavné mesto, kde veľkú časť roka prší, má krásne zákutia, domčeky, uličky a čarovné kaviarničky. Nechala som tam kus svojho srdca a vedela som, že po návrate domov sadnem ku klavíru a budem chcieť zachytiť atmosféru Bergenu do textu a melódie," prezradila Zuzana.

Zuzana pieseň nahrávala a produktovala sama, o zvuk nahrávky sa postarala legenda československej zvukárskej školy - Ivan Jombík, a o programovanie Tomáš Löbb. V úvode piesne zaznie dokonca Nórčina, ktorú by speváčka jedného dňa rada ovládala, no nateraz ju použila len pre zábavu a najmä na navodenie atmosféry. Bergen je pesnička o láske dvoch ľudí, ktorí si k sebe opäť našli cestu. 

Odporúčame