Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

V novom česko-slovenskom filme Amnestie zaznejú hity Depeche Mode. Pozri si TRAILER!

  • AH

Film o Nežnej revolúcii zaujal

Píše sa rok 1988. Britská hudobná skupina Depeche Mode prichádza do Prahy a je jednou z prvých skupín zo západu, ktorá uskutočnila svoj koncert v Československu. Záujem o lístky bol nevídaný, davy fanúšikov nocovali pred prepážkami Športovej haly. Koncert kultovej skupiny v socialistickej krajine bol absolútnou senzáciou. Pre tisícky ľudí sa zvuk Depeche Mode bude navždy spájať s temnou, ale úžasnou dobou pred Novembrom ’89. Ich koncert v Prahe bol malý zázrak. Vysnívaný zázrak sa podaril aj tvorcom nového česko-slovenského filmu Amnestie.


Skladby od legendárnych Depeche Mode zaznejú v traileri, aj vo filme - v premiére v slovenských kinách pri príležitosti Nežnej revolúcie - už 31. októbra.

Film Amnestie je inšpirovaný skutočnými udalosťami z obdobia Nežnej revolúcie a kontroverzným prepustením viac než 21 000 väzňov na pokyn nového prezidenta Václava Havla. Príbeh zachytáva svet kontrolovaný ŠtB, kde disidenti komunikujú pomocou tajných správ. Svet, v ktorom ľudia udávajú svojich rodinných príslušníkov a zároveň túžia po osobných výhodách a slobode. Fascinujúci zrod československej demokracie v novembri 1989 otvára nové možnosti pre všetkých. Platí to aj pre najkrutejšiu väznicu komunistického zriadenia v Leopoldove, kde výbuch emócií prerastie do otvorenej vzbury.

Odporúčame