Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Smola a Hrušky majú československú novinku. Je o dobrom, ale i humorno-súťaživom vzťahu s našimi bratmi

  • DC

Spoko je zamilovaný do Martiny Pártlovej, která má príma bráchu Doctora P.P.

Kapela Smola a Hrušky vydáva ďalší videosingel s názvom Štěstíčko v česko-slovenskej kooperácii, kde sa ako hudobní hostia predstavia Martina Pártlová, speváčka a stály hosť českej legendárnej folk-rockovej kapely Čechomor a rocker Petr Pečený, spevák a frontman skupiny Doctor P.P. Skladba Štěstíčko je voľným pokračovaním skladby Český turista v Tatrách, kde hosťoval spevák a textár Lou Fanánek Hagen z legendárnej kapely Tři Sestry a viaže sa k nedávnemu výročiu vzniku Československa a celkovo poníma náš pozitívny, ale i humorne-súťaživý vzťah s bratmi Čechmi.

Autor skladby a frontman kapely Smola a Hrušky – Spoko Kramár približuje atmosféru vzniku pesničky, ktorá sa nerodila ľahko, no napriek tomu si prácu s českými kolegami užíval: „Pesnička Štěstíčko vznikla na základe sľubu, ktorý som dal na našom Youtube kanály v komentároch pod videom Český turista v Tatrách. V tejto skladbe si uťahujeme z našich bratov, ktorí to ale vo väčšine zobrali s úsmevom a nadhľadom. Zopár z nich nás slušne povedané požiadalo, aby sme si spravili srandu aj sami zo seba. Tak som verejne prehlásil, že do roka a do dňa bude na svete skladba s pracovným názvom Slovák v Praze. Napísal som dve rôzne skladby, kde som nás Slovákov dosť nešetril a priebežne som oslovoval českých interpretov, ktorých som poznal, ale aj tých, ktorí mi prišli zaujímaví. Od všetkých som dostal pozitívne reakcie na hudbu, ale s textom neboli spokojní, že je to až moc tvrdé a až takto zle nás Slovákov nevidia. V podstate sa mi potvrdilo to, čo som už dlhú dobu cítil, že nás českí bratia majú radšej ako my ich a tak som spojil tradičné české Štěstíčko a tému imigrácie. Vznikla pozitívna ba priam až romantická skladba, ktorá si našla ihneď svojich interpretov Martinu a Petra. Samotné nahrávanie prebiehalo v Prahe s aktuálne najvychytenejším českým producentom Lukášom Chromekom, ktorý práve v čase nahrávania Štěstíčka produkoval poslednú skladbu Karla Gotta - Srdce nehasnou.“

Smola a Hrušky


Odporúčame