Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Najpotetovanejšia lekárka na svete prezradila, ako na ňu reagujú pacienti a kolegovia

  • DC

„Tvoj výzor nijako nedefinuje teba a ani tvoje schopnosti!“

Nejeden prieskum ukázal, že tetovania na študentoch medicíny a lekároch nie sú považované za vhodné. Doktorka Grayová, najpotetovanejšia lekárka na svete, však rúca všetky stereotypy o tom, ako by zamestnanci v zdravotníctve mali vyzerať a prečo by na tom vlastne vôbec malo záležať.

V roku 2017 získala Sarah titul „Miss Inked Australia“. V austrálskom meste Adelaide je uznávanou chirurgičkou. Na Instagrame ju sleduje už takmer 90-tisíc ľudí. Prostredníctvom tejto sociálnej siete sa podľa svojich slov snaží robiť osvetu tetovaniam a najmä ich akceptovaniu.

Na otázku, ako pacienti a kolegovia reagujú na jej tetovania, povedala: „Reagujú na ne pozitívne. Pacienti, najmä tá mladšia generácia, sa domnievajú, že moje tetovania fungujú ako určité prelomenie pomyselnej bariéry a vraj majú často pocit, že pôsobím prístupnejšie ako niektorí moji tradičnejšie či konzervatívnejšie vyzerajúci kolegovia.“

Sarah zároveň dodala, že tetovania by nemali mať vplyv na kohokoľvek kariéru, je to predsa každého súkromná vec a voľba.

Odporúčame