Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Hanka zložila nádhernú báseň o tom, že hlas mamy je tým najkrajším!

  • DC

Projekt „Najkrajší hlas“ poslucháčku Hanu inšpiroval k napísaniu tejto unikátnej básničky.

Veríme, že si zachytil informácie o projekte „Najkrajší hlas“,ktorého súčasťou sme my, Fun rádio, spolu s ďalšími 5 najpočúvanejšími slovenskými rádiami. Spojili sme sa pre dobrú vec, aby sme mohli pomôcť predčasne narodeným bábätkám. Pre dieťatko je v tomto období totiž mimoriadne dôležitá prítomnosť matky, jej hlas mu dodáva pocit istoty a bezpečia. Cez zvuk inkubátora ho však nemôže plnohodnotne vnímať. Cieľom projektu je preto zakúpiť 30 vyhrievaných matracov, ktoré umožnia skrátenie pobytu v inkubátore predčasniatkam po celom Slovensku.

Teší nás, že do zbierky ste sa zapojili už mnohí. Urobila tak aj Hanka, ktorá nám nielenže napísala krásny mail, ale ešte k tomu aj zložila krásnu báseň: 

"Nakoľko mám pocit, že niekoľko-eurový príspevok z mojej strany nie je dostačujúci, rada by som ešte prispela možno netradičnou, ale verím, že možno aspoň trochu motivačnou formou. K tejto krásnej výzve pod názvom "Najkrajší hlas" som si dovolila napísať krátky ale výstižný text. Ak by som ho vedela zhudobniť, urobím to bez váhania. Ale žiaľ, neviem to.
Sama som mala staršieho syna po narodení v inkubátore, hoci to bolo dááávno, viem, že hlas a dotyky mamy bolo to, čo mu veľmi, veľmi chýbalo.
Verím, že táto výzva bude úspešná a napomôže tomu, aby každé dieťatko mohlo čo najskôr počuť ten najkrajší hlas na svete."

Najkrajší hlas

Poznáva každý z nás
ten najvzácnejší hlas.
Po duši pohladí
vždy keď nás pozdraví.

Nikdy neomrzí
nikdy ho nie je dosť.
Jak tisíc škovránkov
nám spieva pre radosť.

Iba najkrajší hlas
práve ten jediný,
len vďaka nemu sme
na svete prežili.
Ako spev anjelov
vylieči rany,
ten najkrajší hlas
je mojej mamy.

Odporúčame