Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Didiana vyspovedala Mariána Gáboríka. Už 5 rokov sa zapája do akcie Movember a upozorňuje na prevenciu

  • DC

"Muži po 40-ke by nemali zabúdať na prevenciu!"

Kampaň Movember siaha až do roku 2003, kedy sa dvaja kamoši rozhodli zájsť na pivo. Téma vracajúcich sa módnych trendov ich zaviedla k vtipnej myšlienke – oživiť zašlú slávu kedysi populárnych fúzov. O pár dní neskôr sa rozhodli dať celej veci hlbší význam. Inšpirovali sa kamarátovou mamou, ktorá získavala peniaze na boj proti rakovine pľúc, a tak vznikla kampaň za mužské zdravie a prevenciu rakoviny prostaty. Podarilo sa im nájsť 30 chlapov, ktorí ich výzvu prijali – 10 dolárov a k tomu si nechať narásť fúzy. Entuziazmus, s akým do toho všetci išli, ich nakopol k tomu, aby dali svojej kampani patričnú formalitu. A to sa aj podarilo. Odvtedy, každým rokom narastá vo svete povedomie o Movembri a s ním aj o rakovine prostaty (nierakovine.sk).

Do akcie Movember sa už niekoľko rokov zapája aj slovenský hokejista Marián Gáborík. Pri tejto príležitosti sa ho preto rozhodla vyspovedať aj naša Didiana, ktorej prezradil, že upozorňovanie na to, aby muži nepodceňovali prevenciu, má preňho veľký význam. 

VYPOČUJ SI CELÝ ROZHOVOR

Fun Play

Odporúčame