Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Oravskí junáci “JA&ON” chcú vo svojej novej skladbe vymeniť virtuálny svet za ten skutočný

  • DC

“Dýchaj svet, vnímaj ho dnes!”

V lete sa na hudobnú scénu prihlásila Oravská formácia “JA&ON”, ktorá priniesla zmutovaný žáner pre našu generáciu, a to v kombinácií poctivého pop rocku s prvkami rapu. Nová skladba “DÝCHAJ SVET” s nádychom jesene  opäť komunikuje na mladšiu generáciu a odkazuje na momentálne najpreberanejšiu tému tohto roka a to je kyberšikana či internetová závislosť.

"Chceli sme ústrednou témou vyjadriť kontrast nášho detstva, a toho ako to funguje v súčasnej dobe technologického pokroku, kedy si dnešné decká často nevedia ani len predstaviť deň bez telefónu, či hrania sa na Playstation. Ako psychológ robím prevenciu rizík internetu a sociálnych sietí u mladých ľudí a vidím, že je to fakt vážna téma, na ktorú koniec koncov v poslednej dobe kontroverzne ukázal aj film „KTO JE ĎALŠÍ?“ od režiséra Mira Drobného, ktorý momentálne naše Ministerstvo školstva zakazuje. Počas nahrávania klipu „DÝCHAJ SVET“ skončili dokonca tri mobily na dne jazera :D Chceme motivovať mladých ľudí, deti, žiakov, aby si našli aj niečo iné čo ich baví, v čom sú dobrí. Obrazne povedané zahodiť telefón a behať, lietať, športovať, štrikovať, spievať hrať...to je fuk, ale hlavne niečo, čo naozaj pripomína detstvo", apeluje nielen na deti aj na rodičov spevák Juraj Janček.

Odporúčame