Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Internet ovládla „stoličková výzva“, ktorú dokážu zdolať len ženy! Dôvod je celkom jednoduchý

  • DC

Tisíce ľudí po celom svete skúšajú tzv. stoličkovú výzvu. Vždy ju však zdolajú len a len ženy.

Ľudia po celom svete sa zbláznili! A my v rádiu tiež. Vec sa má totiž tak, že aj my sme neodolali a vyskúšali sme tzv. „stoličkovú výzvu“. Jej princíp je úplne jednoduchý.

Tvoja úloha je úplne jednoduchá: podíď k stene a odstúp od nej späť o dva kroky, pričom jeden má dĺžku tvojej šľapy. Teraz sa zohni do uhlu 90 stupňov a prilož hlavu k stene. Pod seba podlož stoličku a pokús sa naspäť vzpriamiť a stoličku pri tom zdvihnúť. Ak si z našich pokynov zmätený, je to okej. Podľa nasledujúceho videa to určite pochopíš.

Znie to jednoducho, no ukázalo, že nie každý túto výzvu zdolá. Odhalila to 32-ročná Krystyna a jej snúbenec Devin. Krystyna to totiž hravo dala, no Devin nie. A tak sa táto výzva začala šíriť svetom a dostávať ľudí do údivu. No a jej vysvetlenie je podľa slov vedca Jeremyho Johnsona celkom jednoduché: „Odpoveďou je ťažisko tela. Väčšina žien má ťažisko približne pod bedrovou oblasťou, zatiaľ čo väčšina mužov ho má omnoho vyššie.“

K stoličkovej výzve sa vyjadril aj profesor Brian Ford z univerzity v Cambridge. Ten je názoru, že s tým súvisí aj veľkosť mužských nôh. „Mužove väčšie nohy podmieňujú, že sa nachádza od steny ďalej, ako žena, a preto sa nakláňa dopredu,“ dodal. No a ako sme spomínali, výzvu sme vyskúšali aj u nás v rádiu. Je to zvláštne, ale Sajfa to tiež nedal.




Odporúčame