Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Vďaka zbierke „Najkrajší hlas“ sme v nemocniciach v Košiciach a v Prešove odovzdali 10 postieľok pre predčasniatka

  • DC

Aj vďaka všetkým vám, ktorí ste sa zapojili a prispeli na dobrú vec, sme dnes mohli odovzdať prvých 10 postieľok pre predčasniatka.

Koncom októbra sme sa my, Fun rádio a ďalších päť najpočúvanejších slovenských rádií spojili a spustili výzvu „Najkrajší hlas“. Jej cieľom je pomôcť predčasne narodeným bábätkám zakúpením 30 vyhrievaných matracov, ktoré umožnia skrátenie pobytu v inkubátore. Výzva stále prebieha, ak chcete aj vy prispieť na dobrú vec, všetky informácie ako na to nájdete TU.

Sme šťastní, že sa s vami môžeme podeliť o dobrú správu a naše radostné pocity. Opäť sa totiž potvrdilo, že Slovensko je plné ľudí, ktorí majú srdcia na pravom mieste. Celkovo chceme odovzdať 30 postieľok do šiestich neonatologickych centier na Slovensku. Dnes sme malí tú česť odovzdať prvé postieľky. Viac o tom, ako tento výnimočný moment prebiehal, prezradil Marek Mikúšek z inciatívy Rádio funguje: „Som rád, že sme dnes mohli odovzdať prvých 10 postieľok, po 5 v Košiciach a v Prešove. Aktuálne sa podarilo vyzbierať peniaze na zakúpenie 26 postieľok. Zostávajú nám už len 4 postieľky. Verím, že sa nám podarí celkovú sumu vyzbierať čo najskôr.“


Od dnešného dňa tak pomôže predčasne narodeným bábätkám v Detskej fakultnej nemocnici Košiciach 5 postieľok, pričom cena jednej je 2300 eur. Pre nemocnicu to znamená naozaj veľa. Potvrdili to aj slová MUDr. Zuzany Vojtekovej: „Veľmi by sme sa chceli poďakovať všetkým iniciátorom tohto projektu a aj všetkým zúčastneným. Postieľky veľmi uľahčia starostlivosť o prematúrne i takmer termínové bábätká s tým, že uľahčia situáciu nie len mamičkám, ale i personálu. Umožnia včasnejšie vyloženie dieťatka z inkubátora do tejto vyhrievanej postieľky a zároveň intímnejší kontakt medzi matkou a bábätkom.“


Oddelením neonatologickej intenzívnej medicíny prejde ročne až 370 detí. Postieľky budú môcť podľa slov pani doktorky využívať takmer všetky bábätká, niektoré už na začiatku svojho pobytu, iné po približne 2-3 mesiacoch. Vďaka postieľkam tak mnohé bábätká nebudú musieť ísť do inkubátora a zároveň tak budú v bližšom kontakte so svojou mamičkou.

Tento krásny projekt sa nám podarilo zorganizovať aj vďaka spolupráci s občianskym združením Malíček. „Dlhodobo vnímame potrebu, aby bolo dieťa čím skôr pri mame a z rôznych dôvodov to tak nie je práve u predčasne narodených detí. Tieto postieľky sú krokom, aby dieťa bolo čím skôr pri mame. Veľmi to vítame a bol to výborný krok zo strany rádií a ďakujeme všetkým, ktorí prispeli na takúto úžasnú vec,“ dodala na záver členka OZ Malíček Mária Palenčárová.

Odporúčame