Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Predstavujeme neopozerané miesta Slovenska

  • JK

Prvá zastávka nášho ročného dobrodružstva je na Záhorí

Ak ste si na tento rok dali predsavzatie, že viac spoznáte našu krásnu krajinu, tak ste tu správne. Každý piatok sa vám pokúsime priniesť zaujímavý tip na originálne a neopozerané miesto na Slovensku.  

To prvé dýcha históriou z čias, kedy Svätopluk lámal tri prúty. Naše kroky smerovali na Záhorie ku Skalici. V dedine Kopčany nás zaujal najstarší kostol na Slovensku. Kostol sv. Margity Antiochijskej z obdobia Veľkomoravskej ríše stojí na samote v poli. Spoločnosť mu robí strom väčší ako on sám. 

Prvým dojmom na nás kostol pôsobil veľmi romanticky, malebne a naozaj zachovalo. Ten pocit z nás opadol, keď sme vstúpili do vnútra. Na ošúchaných niekoľkokrát premaľovaných freskách z rôznych období bolo vidieť, že kostol má cez tisíc rokov. Aj napriek tomu je podľa nás veľmi atraktívnym miestom pre tých, ktorí obľubujú históriu alebo si chcú nafotiť pekné svadobné fotky.


Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]


VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Kostol by mal byť niekde tu

Odporúčame