Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Vodný mlyn na Malom Dunaji je ako stvorený na výlet s rodinou

  • JK

Tento piatok vám predstavujeme architektonický unikát stredoeurópskeho významu na Malom Dunaji

Ďalšie piatkové potulky Slovenskom za neopozeranými miestami sú tu. Predstavujeme vám vodný mlyn, ktorý nemá v Strednej Európe konkurenta. Architekti ho považujú za architektonický klenot práve vďaka tomu, že má až tri poschodia.

Pred 114 rokmi tento pôvodne lodný mlyn presunuli na breh, čím uvoľnili rieku pre lodnú dopravu. Drevený kolos dokázal denne pomlieť až dve tony múky. Aj napriek tomu, že je do dnešného dňa plne funkčný, bol zaradený medzi technologické pamiatky.

Pri tomto jedinečnom vodnom mlyne môžete aj táboriť. My by sme si sem počas leta určite vzali aj paddleboardy či kajaky a vybrali sa na vodu. Vy si môžete vziať deku a piknikový kôš a urobiť si romantické rande či rodinný výlet. Okolie mlyna je podľa nás na to ako stvorené, okrem toho sa tam i skvelo najete chutných pečených rýb.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Vodný mlyn by sa mal nachádzať niekde tu

Odporúčame