Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Martin Císar spieva v novinke "Navždy" o tenkej hranici medzi láskou a sklamaním. Nájdeš sa v jeho slovách?

  • DC

Láska, ako bezodná studnica emócií, inšpirovala už množstvo hudobníkov všetkých vekových generácií. Jedným z nich je i slovenský spevák Martin Císar, ktorý práve v týchto dňoch predstavuje emotívnu novinku Navždy.

„Pieseň je pre mňa veľmi osobnou záležitosťou. Vyznávam v nej silné city k určitej osobe. Je smutná, no aj šťastná zároveň. Ako keby sa vo mne bila realita s konkrétnou predstavou v čase, keď som ju písal,“ prezrádza hneď v úvode majiteľ jedného z najsilnejších hlasov na slovenskej hudobnej scéne Martin Císar. 

Ján Proner

Hlavná myšlienka pesničky pritom nie je cudzia žiadnemu z nás. „Rozprávam v nej o svojich pocitoch k danému človeku. Spievam nielen o tom, čo cítim, ale tiež o strachu, že tieto pocity nie sú vzájomné a ja túto vzácnu osobu nakoniec stratím. Ak by sa to však stalo, verím, že vždy sa k sebe vrátime a nájdeme spoločnú cestu. Nechcem ale, aby bola pesnička vnímaná iba v smutnom kontexte. Možno ju chápať i tak, že napriek prekážkam sa dvaja ľudia stále ľúbia a sú spolu šťastní.“

Myšlienku o láske, vzďaľovaní a hľadaní sa, či opätovných návratoch k sebe Martin pretavil aj do krásneho videoklipu. „Za lokalitu sme vybrali krásnu slovenskú prírodu v obci Pribylina a okolie Liptovskej Mary. Musím priznať, že samotné natáčanie bolo pre mňa výzvou, keďže ako herec sa necítim a zrejme ním ani nikdy nebudem,“ smeje sa dnes pri pomyslení na natáčanie úspešný finalista speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska.

Odporúčame