Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Štefan Štec predstavuje pieseň Duje Vitor. Je jeho osobnou výpoveďou o nekonečnosti lásky

  • DC

"Vietor raz prestane fúkať, stromy sa prestanú kývať, ale láska je večná."

Túto krásnu myšlienku pretavil Štefan Štec do textu k rusínskej hudbe, ktorú začul počas svojej výpravy za krásami folklóru v Rumunsku. K skladbe, ktorú objavil na tamojšej tradičnej svadbe, napísal poetický text a tak vznikla pieseň „Duje Vitor“. Na konečnom sounde singla spolupracoval s vynikajúcim britským producentom Eddiem Stevensom. Výsledkom je nádherná skladba, ktorá je osobnou výpoveďou manželom Štecovcov.

„Spievam tam, že vietor raz prestane fúkať, strom sa prestane kývať, ale láska je večná. Je to silná metafora a chcel som tým textom povedať, že lásku si treba chrániť. Nielen tú partnerskú, ale aj lásku k prírode, rodisku... A treba veriť, že premôže všetko, je nekonečná, večná a prežije zlé obdobia, ktoré symbolizuje vietor a nakláňanie stromu. Keď moja manželka počuje túto pieseň, je vždy dojatá. Pripomína jej obdobie, keď sme potrebovali veľa nádeje a lásky, aby sme prekonali niektoré ťažkosti. Pre nás oboch je táto skladba veľmi osobná,“ prezradil Štefan.

Odporúčame