Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Uplynulo 8 rokov od úmrtia Whitney Houston. S jej menom sa spájajú mnohé úspechy, no i ťažké drogy

  • DC

S menom americkej umelkyne Whitney Houston sa spájajú mnohé superlatívy.

Spevácka diva bola jednou z najúspešnejších a najpredávanejších speváčok všetkých čias, ako herečka zažiarila na striebornou plátne, bola tiež úspešnou producentkou a príležitostnou textárkou. Zomrela pred 8 rokmi, 11. februára 2012.

facebook.com


Whitney Houston kraľovala popovej scéne až do doby, kým jej impozantný hlas a krásu poznačila závislosť na drogách. V roku 2009 ju Guinnessova kniha rekordov uviedla ako najoceňovanejšiu umelkyňu všetkých čias. Podľa slov jej kolegov z hudobnej brandže bola speváčkou, ktorej objem práce bol "závratný". Medzi jej nesmrteľné hity patria piesne How Will I Know, Saving All My Love for You alebo I Will Always Love You z úspešného filmu Osobný strážca (1992).

Počas dlhoročnej hudobnej kariéry získala obrovské množstvo ocenení - šesťkrát cenu Grammy, 30-krát triumfovala na Billboard Music Awards a 22-krát American Music Awards. Celkovo predala približne 170 miliónov hudobných nosičov a mnohé z jej skladieb sa stali hitmi. Predala približne 170 miliónov CD, singlov i videí, na ktorých boli jej veľké hity ako „Saving All my Love for Your“, „How Will I Know“, „I Have Nothing“, „Greatest Love of All“ alebo „Do Broken Hearts Go“.

Ako herečka zarezonovala najmä v mimoriadne úspešnom romantickom filme Osobný strážca. Po boku Kevina Costnera stvárnila hlavnú úlohu hudobnej superhviezdy Rachel Marron.

V 90. rokoch minulého storočia bola Whitney Houston kráľovnou popu na vrchole svojej kariéry. Jej komerčný úspech však sprevádzali čoraz väčšie problémy v osobnom živote. V roku 1992 sa vydala za speváka Bobbyho Browna, ktorý mal povesť „zlého chlapca“ a ich komplikované 15-ročné spolužitie sprevádzalo užívanie drog a domáce násilie. V marci 1993 sa páru narodila dcéra Bobbi Kristina. V televíznom rozhovore v roku 2002 sa speváčka priznala k užívaniu marihuany, kokaínu a závislosti na alkohole a liekoch na predpis.

facebook.com


V posledných desiatich rokoch života fenomenálnej umelkyne dominovalo užívanie drog, fámy o jej recidívach a pobytoch v rehabilitačnom zariadení. Závislosť si vyžiadala svoju daň, jej hlas stratil svoj niekdajší pôvab a predajnosť nahrávok sa prepadla. Whitney Houston zomrela 11. februára 2012 v hoteli v kalifornskom Beverly Hills vo veku 48 rokov.

Napriek osobným problémom ju mali kolegovia z hudobného priemyslu veľmi radi a po správe o jej smrti zaplavili médiá ich emotívne vyjadrenia. Nešťastný osud postihol jediné dieťa americkej speváčky. Jej dcéra Bobbi Kristina Brown zomrela 26. júla 2015 vo veku iba 22 rokov, približne pol roka po tom, ako utrpela nezvratné poškodenie mozgu pri incidente vo svojom dome na predmestí Atlanty.

“Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.”

Odporúčame