Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Zachráňme spolu životy štyroch slovenských detí so vzácnou chorobou. Aj tvoja SMS môže pomôcť!

  • DC

Riško, Alex, Alexej a Amélia – 4 deti so zriedkavou chorobou, ktorá môže byť smrteľná, ak liek nedostanú včas. A času je málo. Preto musíme spojiť sily!

Zdravie je tým najcennejším, čo máme a v ideálnom svete by malo byť samozrejmosťou. Najmä u detí, ktoré by nikdy nemali zažiť bolesti, pobyt v nemocnici či trápenie s vyšetreniami. Nie každý má však šťastie na pevné zdravie. Svoje o tom vedia aj rodičia štyroch vážne chorých detí, ktoré už niekoľko mesiacov bojujú o svoj život. ,

Riško, Alexko, Alexej a Amélia trpia diagnózou SMA, teda, spinálnou muskulatúrnou atrofiou typu 1. Jedinou nádejou na uzdravenie je špeciálny liek Zolgensma. Cena lieku je ale astronomických 2.1 milióna amerických dolárov, čo v prepočte činí takmer 2 milióny eur. Rodičia týchto detí si však z vlastných financií liek nedokážu zaplatiť. Komplikáciou je tiež fakt, že tieto deti doslova bojujú s časom, keďže liek musí byť podaný do druhého roku života.

Aby sme pomohli ďalším deťom s diagnózou SMA 1, bola iniciovaná sme sms zbierka, ktorou sa zbierajú peniaze pre Alexa, Améliu a Alexeja. Budú ich potrebovať veľa. Mohli by ste tak poslať sms v tvare:

DMS SMA (DMS medzera SMA) na číslo 877 v sieti operátorov O2, Orange a Telekom.

Cena DMS je 2 eurá. Verejná zbierka je registrovaná na MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov

Odporúčame