Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Médiatéka - filmový svet Oravského hradu

  • JK

Navštívili sme expozíciu venovanú filmom nakrúcaným na Oravskom hrade

Oravský hrad je jedným z najkrajších hradov na Slovensku. Keďže patrí medzi najnavštevovanejšie pamiatky na Slovensku, mnohí z nás ho už navštívili. My vám prinášame ďalší dôvod, prečo tam zavítať znova. 


Táto dominanta Oravy sa týči na brale, čo je veľkým lákadlom pre mnohých filmárov. Prvýkrát sa na Oravskom hrade nakrúcalo v roku 1922. Išlo o čiernobiely horor Upír Nosferatu. Od tej doby sa objavil aj v mnohých seriáloch, filmoch a slovenských rozprávkach ako sú Kráľ Drozdia brada či Láska na vlásku. Záujem o nakrúcanie prejavili aj americké či kanadské produkčné spoločnosti. 


Expozícia Médiatéka
sa nachádza na samom vrchu Oravského hradu. Tam sme si pozreli, ako sa nakrúcali jednotlivé scény vo filmoch a prečítali si zaujímavé informácie na baneroch. Samozrejme nemohli chýbať ani 3D figuríny niektorých hlavných postáv.


Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]



VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Oravský hrad by sa mal nachádzať niekde tu

Odporúčame