Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

20-ročná športovkyňa s koronavírusom: „Toto nie je iba chrípka. To sú týždne bolesti!“

  • AH

Chráňme sa , ako sa len dá

Koronavírus už niekoľko týždňov trápi celý svet. 10-tisíce ľudí je nakazených, mnohí aj zomreli. Ak si niekto myslí, že táto choroba je vážna len pre starších ľudí, alebo ľudí s chronickým ochorením, tak sa mýli. Mladá športovkyňa Katja Svensson opísala svoj priebeh ochorenia:

„Ochorela som 22. februára. Najskôr som si myslela, že som len prechladla, takže som normálne pokračovala vo svojom živote. 28. februára som už však nemohla vstať z postele. 9. marca som už bola zúfalá, 14. marca som bola v nemocnici. Po štyroch dňoch ma prepustili. Dostala som špeciálny dýchací prístroj.

Toto nie je „iba chrípka, alebo „žiadny veľký problém“. To sú týždne bolesti, lapanie po dychu, zimnica, silné potenie, záchvaty paniky, rýchly srdcový rytmus po celú dobu, slzy a neschopnosť vstať z postele. Najdesivejšou časťou je však to, ako často sa tento vírus môže schovávať u človeka bez symptómov a infikovať kohokoľvek okolo neho.

Zostaňte doma, aby ste sa chránili. Možno už to máte. Zostaňte doma, aby ste chránili ľudí okolo vás. Nikdy nevieš, koho môžeš nakaziť a kto ochorie na celé týždne... alebo kto nakoniec musí bojovať o svoj život.“

Odporúčame