Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Svetoznáma speváčka Mariah Carey oslávila 50. narodeniny. Pozri si, ako rokmi rástla do krásy!

  • DC

Svetoznáma americká TOP speváčka oslavuje 50. narodeniny,

Mariah Carey je nie len autorkou jedného z najslávnejších vianočných hitov, ale aj dôkazom toho, že vek je skutočne len číslo. Táto americká speváčka, skladateľka, producentka a filantropka totiž 27. marca oslávila okrúhle jubileum, 50. narodeniny.

wikimedia.org


V americkom TOP 40 rebríčku mala doposiaľ 34 skladieb, 26 z nich sa dostalo do prvej desiatky a 19 z nich na prvé miesto. Na svojom konte má päť cien Grammy a viac ako štyri desiatky ďalších hudobných ocenení. Vydala pätnásť štúdiových albumov. Predaj nosičov s piesňami Mariah Carey prekročil hranicu 200 miliónov výliskov, čím sa stala jednou z najpredávanejších hudobných interpretov všetkých čias. S celkovým počtom 19 skladieb, ktoré sa dostali na čelo Billboard Hot 100 Carey drží singlový rekord pre single sólového umelca. V roku 2019 ju Billboard označil za najvýznamnejšiu umelkyňu všetkých čias v Spojených štátoch na základe predaja albumov a koncertov.

Pozri si nasledujúce video, ktoré ju zachytáva od útleho detstva až po súčasnosť.

2019


2020

“Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.”

Odporúčame