Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Sestrička zverejnila užitočné video. Chce ním ľuďom ukázať, ako sa nesprávnym nosením rukavíc môžu nakaziť

  • DC

Chrániť sa nie len rúškom, ale i rukavicami je potrebné. Ak ich však nenosíme správne a nedodržiavame zásady bezpečnosti, môžeme sa koronavírusom ľahko nakaziť. Poradí ti toto video.

Molly Lixey je zdravotná sestra z amerického Michiganu. Pri nedávnej návšteve supermarketu si všimla, že veľa ľudí malo ochranné rukavice, čo považovala za skvelé, no mnoho z nich nedodržiavalo zásady bezpečnosti, odporúčané zdravotníkmi. Všimla si, že ľudia netušia, alebo zabúdajú na tzv. krížovú kontamináciu. Preto sa rozhodla natočiť video, ktorým ľuďom jednoduchým spôsobom vysvetlí postup takéhoto šírenia koronavírusu.

„Pracovala som okolo domu s farbou a vtedy mi napadlo, že práve farba by bola perfektným prostriedkom na vysvetlenie tohto problému. Je pre mňa desivé pomyslieť na to že ľudia sú presvedčení, že sú v bezpečí iba preto, že majú rukavice a že si nie sú vedomí toho, že by mohli ublížiť sebe alebo iným,“ povedala Molly pre CNN.

Vo videu Molly simuluje nákup v supermarkete. Pred vstupom má dezinfikované všetko vrátane mobilu a starostlivo si navlečie rukavice. Tými však v obchode chytá kontaminovaný tovar. Potom ju však zasvrbí nos, tak sa ho dotkne. Následne jej zazvoní mobil, tak ho zodvihne. Vírus, ktorý v jej videu symbolizuje farba, má zrazu aj na tvári. Molly týmto videom chcela ľuďom ukázať, že rukavice nám dávajú falošný pocit bezpečia a častokrát s nimi zaobchádzame nesprávne.

Odporúčame