Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Martin Miler:,,Pod vplyvom davu v záchvate paniky sa jednotlivcom dočasne znižuje IQ"

  • JK

Psychológ Martin Miler hosťom v Nedeľnej talkshow

V súčasnosti sa celý svet vrátane Slovenska snaží vysporiadať s pandémiou nového koronavírusu. Státisíce ľudí kvôli tomuto ochoreniu museli obmedziť svoj pohyb a ostať zavretí doma v karanténe. Málo sociálneho kontaktu môže negatívne vplývať na naše duševné zdravie. U mnohých ľudí sa môžu prejaviť znaky úzkosti a môžu rýchlejšie podliehať strachu a panike z nákazy.

Psychológ Martin Miler v Nedeľnej talkshow porozprával o tom, ako si niektorí ľudia môžu vsugerovať, že sú nakazení.
Telo reaguje tým, že sa u nich začnú prejavovať symptómy ochorenia aj napriek tomu, že sú úplne zdraví. Takisto ozrejmil, že sa úzkosť môže u človeka prejaviť aj niekoľko mesiacov po tom, čo sa situácia vo svete stabilizuje.

V čase, keď sa u nás objavil prvý prípad ochorenia COVID-19, ľudia začali vykupovať regály obchodov. V obrovských množstvách kupovali toaletný papier, múku, cestoviny a iné trvanlivé potraviny. Martin Miler to vysvetľuje tým, že sa ľuďom v dave v záchvate paniky môže dočasne znižovať IQ.

Odporúčame