Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Banksy si novým dielom počas pandémie koronavírusu uctil zdravotníkov

  • DC

Známy britský streetartový umelec Banksy si v čase pandémie koronavírusu uctil zdravotníckych pracovníkov prostredníctvom nového diela v nemocnici v meste Southampton.

Banksy zverejnil nové dielo v stredu na svojom účte na Instagrame. Čierno-biela maľba zobrazuje malého chlapca v tričku a nohaviciach na traky, ktorý kľačí na zemi vedľa košíka s hračkami, kde ležia odložení zvyčajní superhrdinovia ako Superman či Batman. Tých chlapček nahradil novou hrdinkou - bábkou zdravotnej sestry, ktorú drží v ruke. Tá je oblečená v zdravotníckej uniforme s červeným krížom a tvár jej zakrýva ochranné rúško. Podobne ako Superman má zdvihnutú ruku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

. . Game Changer

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

Banksy údajne nemocnici nechal odkaz so znením "Vďaka za všetko, čo robíte. Verím, že (táto maľba) toto miesto trochu rozjasní, hoci je len čierno-biela," dodal. Maľba s rozmerom jeden meter štvorcový a pomenovaná "Game Changer" (Ten, čo mení pravidlá), zostane v miestnej nemocnici do jesene a následne pôjde do dražby a zisk bude venovaný britskej Národnej zdravotnej službe.

“Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.”

Odporúčame