Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Pánko začína vydierať

  • Buba

Za jedeň deň stihnem mať sto výbuchov smiechu, stokrát zaťaté zuby a sto nechápačiek.

Mišov mozog ide na plné obrátky od 6:00 ráno, kedy otvorí oči. Okrem toho, že je schopný sa celý deň nonstop pýtať “prečo, prečo a prečo?”, na čo mu poctivo odpovedáme, lebo ignorácia otázky pre neho nie je dostatočne vhodná odpoveď, začína skúšať aj naše city a nervy. 

Neviem, u ktorého kamaráta (teda viem, ale nepoviem) odkukal zvyk, že keď sa plače, dostane sa sladkosť, len aby sa prestalo plakať a aby ticho bolo. Nikdy sme toto u Miša nerobili - “neplač, dám ti čokoládku”. Ani keď sa udrel, ani keď zúril, ani keď sa niečoho dožadoval. Dávame mu sem-tam sladkosti, ale vždy pre radosť, nie, aby sme ho nimi umlčali. (Cestou na diaľnici niekedy urobím výnimku, keď už v aute nevie obsedieť, vtedy mu šupnem niečo do ruky - ale to rátam ako našu hromadnú záchranu života.)

A včera Mišo len tak, z ničoho nič použil vetu: „Prosím si čokoládku, lebo asi budem plakať.” Sme ho takým štýlom zastavili, že najbližšiu dobu túto vetu neskúsi zopakovať. Na moju sestru zas po hodinovej naháňačke, kedy už ozaj nevládala a chcela si na chvíľu sadnúť, skúsil vetu: „Stanka, poď sa so mnou ešte hrať - aby sa mi náhodou niečo nestalo!” Jasné, že šla, lebo jej fajnovo zahral na city a jej tetuškovkú zodpovednosť.

A vždy, keď chceme, aby sa išiel obliecť, umyl si zuby, išiel do postele, v momente začne triasť bradou, nasilu sa snaží slzu do oka dostať, že ‘on sa chce ešte hrajkať, lebo bude veľmi smutný, keď sa nebude môcť hrajkať´. Bohuš s najväčším kľudom (ja s málinko menším), sa snažíme tieto divadielka neriešiť a dookola vysvetľujeme, že sa bude hrať, keď si oddýchne, že pôjdeme von, až keď si umyje zuby, že sa pohrá, až keď sa naje, že hračky ho počkajú.... NONSTOP vysvetľujeme.

Zdroj: Buba

Myslím, že zatiaľ sa nám darí, nechcem povedať ‘vyhrávať nad ním’, lebo to znie strašne a o to nám ani pri výchove vôbec nejde, ale nejak sa nám darí vždy sa nejak pekne dohodnúť, aby dobre bolo, aby naše slovo stále malo silu a váhu a aby sa Mišo necítil ako porazený. Ale teda, nie je to vždy jednoduché. Miša to stojí jednu fejkovú slzu, mňa jeden šedivý vlas a Bohuš, ten je pre istotu už plešatý.

Lubica “Buba” Lettrichova

Odporúčame