Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Haluzická tiesňava - majsterka premien

  • JK

Navštívili sme rozprávkový kúsok prírody pri Novom Meste nad Váhom

Malý rozprávkový kúsok prírody. Aj takto by sa dala nazvať Haluzická tiesňava pri Novom meste nad Váhom.Táto prírodná pamiatka, v ktorej platí 4. stupeň ochrany, vznikla eróznou činnosťou Haluzického potoka. Je síce pomerne malá, na dĺžku má len kilometer, no rozširuje a mení sa každým rokom. Preto sa môže stať, že ak sa vrátite na toto miesto o pár rokov, ani to tu nespoznáte. 

Celou tiesňavou vedie prírodný chodník s dreveným zábradlím na niektorých miestach. Nám sa podarilo prejsť tiesňavu približne za pol hodinku. Po daždi je však nutné dať si pozor, kam šliapete. Mohli by ste sa na kĺzkom blate pošmyknúť a spadnúť. Celkovo je však prechádzka tiesňavou nenáročná - zvládnu ju tí najmenší i starší.

Blízko tiesňavy sa nachádza aj zrúcanina kostolíka bez strechy. Miesto je to ale veľmi pekné a ponúka výhľad na panorámu s Beckovským a Trenčianskym hradom. Ak by ste mali cestu okolo a trochu času nazvyš, určite odporúčame zastaviť sa.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]



VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Haluzická tiesňava by sa mala nachádzať niekde tu

Odporúčame