Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Martin Poliačik:,,Bol som rebel ako študent - debatný krúžok ma dostal na lepšie chodníčky"

  • JK

Lektori kritického myslenia Hana a Martin Poliačikovci hosťami u Šarkana

Martin Poliačik je bývalý poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, bývalý učiteľ a debatér. K debate sa dostal počas študentských čias. Ako študent bol veľkým rebelom, no práve debatný krúžok ho dostal na lepšie chodníčky. Pri odchode z gymnázia dostal pokarhanie riaditeľom školy za neustále porušovanie školského poriadku, ale zároveň aj pochvalu riaditeľom školy za svedomité vedenie debatného klubu.

Účasť na debatách ho prinútila aj začať kriticky myslieť.
Spoločne s manželkou Hanou sú teraz lektormi kritického myslenia. Kritické myslenie človeka naučí narábať s informáciami. Jeho najdôležitejšou črtou je snaha o pochopenie akejkoľvek informácie v čo najširších súvislostiach. Manželia Poliačikovci porozprávali o tom, že kritické myslenie spočíva v kladení otázok.

Dôležitou súčasťou kritického myslenia je aj myslenie štruktúrované. Prostredníctvom neho môžeme rýchlejšie porozumieť problému a prísť k riešeniam. Ide o akési usporiadanie myšlienok.

Odporúčame