Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Dojemná scéna z hraničného priechodu v Petržalke. Muž, žijúci vo Švajčiarsku, objímal synov zo Slovenska cez betónovú zábranu

  • DC

Na hraničnom priechode v Petržalke sa udialo množstvo dojemných okamihov. Slovákov, ktorí sa nemôžu dostať cez hranice, prišli pozrieť mnohé rodiny.

Uplynulý víkend, 30. mája, prišlo na hraničný priechod Petržalka-Berg množstvo nespokojných Slovákov, ktorí sa nemôžu dostať späť do rodnej krajiny za svojimi rodinami. „Na hranice prišli protestovať tí, ktorí žijú v zahraničí a potrebujú ísť na pár dní domov. Či už vidieť svojich chorých rodičov, navštíviť rodinu a podobne. Po prekročení hranice by však museli absolvovať 14-dňovú karanténu, v lepšom prípade domácu, po piatich dňoch absolvovať testy a podobne,“ informoval portál Bratislavské noviny. Mnohým takýmto Slovákom však zahraničný zamestnávateľ neumožní zostať doma, v 14-dňovej karanténe a limit 48 hodín v susednej krajine už formálne prekročili. 

Na hraničnom priechode tak vznikalo množstvo dojemných momentov, kedy takýchto ľudí prišli aspoň na okamih pozrieť najbližší. Jedným z nich bol aj muž, žijúci vo Švajčiarsku, ktorý objal svojich synov, žijúcich na Slovensku, aspoň cez betónové panely. Povolili mu to rakúski policajti.

Odporúčame