Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Turovský vodopád na niektorých turistických mapách nenájdete

  • JK

Vodopád neďaleko Zvolena poznajú prevažne len miestni

Turovský vodopád je presným prototypom toho, čo vám chceme ukázať - niečo neokukané, nie veľmi známe, no za to atraktívne. Vodopád totiž poznajú zväčša len ľudia z regiónu. Dokonca ho nenájdete ani na niektorých turistických mapách.

Je jedným z tých vodopádov, ktoré by sme podľa fotky zaradali do Slovenského raja. Nachádza sa však úplne niekde inde - na strednom Slovensku len pár kilometrov od Zvolena v obci Turová. 

Cesta k vodopádu nie je časovo náročná, no je nutné si vziať dobrú obuv. Po krátkej prechádzke lesom zídete k vodopádu strmou vyšliapanou cestičkou. Na mieste sú nainštalované reťaze, ktoré vám pomôžu v istení.

Samotný vodopád je 15 metrov vysoký a jeho prúd veľmi závisí od zrážok. Pár dní predtým, než sme sa k nemu vybrali my, nepršalo. Na kráse mu to však neubralo. Skaly, po ktorých steká voda sú obrastené zeleným machom, čo vyzerá veľmi pekne a fotogenicky. 

Ak máte radi prechádzky, môžete vybehnúť aj na Túrovský sopúch, ktorý je pozostatkom sopečnej činnosti. Dostanete sa k nemu taktiež z dediny. Ponúka pekné výhľady na Kremnické vrchy či Poľanu.


Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]


VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Turovský vodopád by sa mal nachádzať niekde tu

Odporúčame