Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

„Mami, čo je to rasizmus?“ Jana Kirschner dala svojej dcére to najkrajšie možné vysvetlenie

  • DC

Zamyslenia hodné slová speváčky Jany Kirschner by si mal prečítať každý.

Speváčka Jana Kirschner zverejnila pred pár dňami na Instagrame fotku, ktorá si vyslúžila veľkú pozornosť. Dotýka sa totiž pálčivej témy, ktorá aktuálne hýbe nie len Amerikou, ale i celým svetom. Tou témou je rasizmus (VIAC TU).

Speváčkina vtedy 6-ročná dcéra našla totiž na zemi ležať tabulu s nápisom „NO TO RACISM“. A tak dostala Jana od dcéry otázku: „Mami, čo to znamená rasizmus?” Napriek tomu, že speváčka nikdy nepremýšľala nad tým, ako tento pojem vysvetlí, no jej odpoveď snáď ani nemohla byť lepšia.

„Keď sme našli na zemi ležať tento nápis, moja vtedy 6 ročná dcéra sa ma opýtala: “Mami, what does it mean racism?” Ako len vysvetliť tú vec? Všimla som si, že deti prirodzene necítia potrebu deliť ľudí do kategórií, nevychádza to z nás, nie je nám to dané ani prirodzené. TO niečo prichádza neskôr. Pod vplyvom názorov komunít, kde vyrastáme, spoločnosti, kde žijeme a pracujeme, inštitúcií ku ktorým vzhliadame a vkladáme do nich našu dôveru...Verím, že raz príde čas, keď sa nás naše deti opýtajú tú istú otázku a my budeme môcť povedať : “That’s history.” One love, one heart.“

Odporúčame