Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

„Zastrelíte ma?“ spýtalo sa so slzami v očiach dievčatko policajta. Jeho reakcia obletela svet!

  • DC

Na záberoch, ktoré obleteli svet, možno vidieť texaského policajta, čupiaceho pri malom dievčatku. To mu položilo otázku, či sa ju chystá zastreliť.

V dôsledku smrti Afroameričana Georga Floyda vypuklo na celom svete množstvo protestov. Hoci boli väčšinou pokojné, niektorí policajní dôstojníci použili silu na to, aby demonštrantov udržali pod kontrolou. Zrejme aj preto nadobudlo 5-ročné dievčatko, ktoré sa zúčastnilo protestu v texaskom Houstone dojem, že polícia môže byť pre ňu hrozbou.

Podľa otca upútalo 5-ročné dievča menom Simone pozornosť jedného z policajných dôstojníkov, keď začalo plakať. Bolo očividne veľmi rozrušené, a tak sa policajta spontánne spýtalo: „Zastrelíš nás?“ Vo videu, ktoré okamžite obletelo svet, vidieť, ako sa policajt skloní k Simone a objíme ju. Povedal jej: „Sme tu, aby sme vás ochránili, dobre? Nie sme tu, aby sme vám ublížili. Môžete protestovať, môžete sa zabávať, robiť všetko, čo chcete – len nič neporušujte.“ Dojemné video zdieľal samotný otec dievčatka a dnes má už takmer 95-tisíc lajkov.

Odporúčame