Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Krupinské bralce - Štangarígeľ ťa teleportujú do ríše starých Aztékov

  • JK

Unikátna prírodná pamiatka ťa ohromí svojím vzhľadom

Krupinské bralce – Štangarígeľ vyzerajú na obrázkoch naozaj mysticky. A my sme sa museli presvedčiť, či je tomu tak aj v skutočnosti. A je! Veľké andezitové balvany obrastené machom v nás evokovali pocit, ako keby sme sa preniesli do Južnej Ameriky. Na miesta, ktoré obývali Aztékovia.

Najkratšou cestou z obce Žibritov sa k tejto pamiatke dostanete za pol hodinky. K Štangarígľu vedie zelená turistická trasa – značku ale poriadne sledujte. My sme totiž zablúdili a tak sa nám kvôli nepozornosti predĺžila cesta na dve hodiny. Terén však nie je ťažký. Zväčša sme prechádzali po lúkach a lese.

K Štangarígľu sa viete dostať aj priamo z Krupiny.
Cesta trvá približne dve hodiny. Cyklisti môžu využiť asfaltovú cestu a tak sa pohodlne odviezť až k bralcom. Pri pamiatke sa nachádza aj stôl s lavičkami, kde si môžete po ceste oddýchnuť.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]


VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Krupinské bralce - Štangarígeľ by sa mal nachádzať niekde tu

Odporúčame