Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Mama a Bohuš majú vždy pravdu!

  • Buba

Presne o mesiac bude mať Mišo narodeniny. 3 roky!!! Neviem, nerozumiem a neverím, že už tri roky robí tento svet krajším. A to som s ním každý boží deň a neušiel mi ani jediný moment jeho života.

A tak som premýšľala, že akú veľkolepú oslavu mu vychystám. Na ulici mám asi 12 susied - už kamošiek, a asi 30 detí, s ktorými sa vidíme, stretávame, hrávame a kávičkujeme viacmenej každý deň. A naše deti sa majú radi a hulákajú na seba už z kilometra. 


Na pár oslavách tu u susedov sme už boli. Takže predstavu, gigantickú tortu, skákací hrad, zmrzliny, aktivity, balóny, víno pre mamy a rezne pre tatkov som mala pekne rozpísané na papieri. Vyšlo mi to tak nejak, že by sme na dvore mali asi 50 ľudí (vrátane detí už). A keď som toto celé predostrela veľkolepo Bohušovi, schladil ma jednou vetou: “Ty chceš naozaj Mišovi zničiť jeho narodeninový deň?”



Asi na minútu mi zastal mozog a nechápala som, prečo ma tak odbil. Tak začal vysvetľovať v bodoch, nech to ja- tupelo, pochopím:

1. “Koľko z tých 50 ľudí má Mišo skutočne rád? Niektorých máš rada iba ty.”
2.
 “Z tých 20 detí sa reálne hráva s dvoma. Ostatné vníma, rešpektuje a toleruje.”
3.
 “Mišo sa rád hrá s deťmi vonku, nie na našom dvore. To dovolí len tým dvom jeho srdcovkám. Veď on má nervy, keď nám na dvor nabehne cez 10 detí, skáču mu po trampoške, šmýkačke, hojdačkách, a on sa vlastne nemá na čom hrať.”
4.
 “Mišo je pokojná povaha a kľuďas, nemá rad masy, cirkus a krik okolo neho.”
5.
 “Celý deň bude nahnevaný, že sa venujeme 50–tim ľuďom na dvore, aby nikomu nič nechýbalo a naše narodeninové dieťa bude niekde nešťastné v kúte.”
6.
 “Párty narodeniny mu urobíme, keď to on sám bude chcieť a s ľuďmi, ktorých si on vyberie.” 

    Viac mi nebolo treba. Pochopila som každý jeden bod, každý je úplne pravdivý a ja som sa ostala potichu hanbiť, že som mu síce s najlepším úmyslom chcela pripraviť narodeninový deň, ale vôbec som pri tom nemyslela na neho a na to, čo by sa mu naozaj páčilo. Chcela som všetko tip top, vo veľkom, lebo tak som to videla aj u susedov na oslavách. Ale Mišo je iný. On presne toto rád nemá. Mišo je minimalista. Na otázku: “Čo by si chcel na narodeniny? Povedz hocičo! Aký darček alebo hračka by ťa potešila?”
    Odpovedal: “Žltú šiltovku! Ako má ocko.”

    No tak toto je Mišo. Takého ho milujem. A ja mu nebudem podsúvať hory hračiek, keď o to nestojí. Dostane svoju vytúženú žltú šiltovku a spravíme mu pekný deň.

    Zdroj: Buba


    Ráno si z malinkej torty (dala som urobiť naozaj miniatúrnu) sfúkne 3 sviečky, lebo miluje fúkať sviečky, dostane kinderko, lízatko a šiltovku - veci, ktoré má rád a pôjdeme niekam na výlet.


    To ešte domyslím. Miluje autá, vlaky, lietadlá.... tak niečo také naplánujem. Vlakom sa odvezieme niekam, neviem kam, možno zas loďou po Dunaji... Ak máte nejaké tipy, čo v štýle “auto, motorka, vláčik, lietadlo” by bolo wow pre Miša, okamžite na mňa kričte, prosím.


    Ja ďakujem, že mám Bohuša, ktorý má viac rozumu ako ja a je viac praktický ako emočný. Ja som hŕŕŕ, on pred tým, než koná, premýšľa. Zachránil Mišove narodky. Budú malé, pekné, jednoduché, nedarčekové ale zato zážitkové. Presne také, akí sme my a aký je Mišo. A budú krásne!!!

    Lubica “Buba” Lettrichova

    Odporúčame