Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Kvalitný slovenský pop v 21. storočí: LUVVER prichádzajú s novinkou VILE/DIVINE

  • DC

Nitrianski LUVVER predstavujú posledný “karanténny” release z pripravovaného debutového albumu IT IS VVHAT IT IS

„Novinka VILE/DIVINE má za sebou trochu zvláštny príbeh. Jej spevová linka má už cez dva roky, ale podmaz vznikol len prednedávnom,” hovorí bubeník kapely Martin Zaujec. Singel, ktorý ešte pod názvom Future hrávala kapela na koncertoch, bol oveľa elektronickejší a temnejší. „Na nahrávke však nikdy neznela dobre. Tak sa ju náš basák Mišo rozhodol celú prekopať – vzal len spev a hudbu vytvoril úplne inú.” Z tohto experimentu vzišiel oveľa popovejší singel, ktorý má však veľmi súčasný zvuk.

Pred dvoma týždňami LUVVER tiež vydali singel VIBES aj s jednoduchým DIY klipom. Track vznikol v spolupráci s Oliverom Fillnerom z kapely Rakovicky. Featuring vznikol jednoducho – v práci – keďže frontman Tom Lobb s Fillnerom pracujú spolu ako producenti v bratislavskom štúdiu LVGNC. „Chceli sme niečo spolu spraviť už dlhšie, no nikdy na to nebol čas. Teraz ho bolo viac než dosť,” hovorí so smiechom Lobb. „Oliver je tiež autorom klipu, ktorý je síce jednoduchý, no atmosférou ho dokonale dopĺňa,” hovorí Lobb.

Oba single sú poslednými jarnými releasemi z pripravovaného albumu IT IS VVHAT IT IS, ktorý by mal vyjsť koncom roka 2020.

Odporúčame