Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Opera v Barcelone je po korone znovu otvorená. Prvý koncert bol netradičný, v hľadisku sedelo 2300 kvetov

  • DC

Rastliny boli po koncerte venované zdravotníkom, ktorí počas pandémie stáli v prvej línii

Gran Teatre del Liceu, opera v Barcelona, bola viac ako tri mesiace vzhľadom na pandémiu koronavírusu zatvorená. V pondelok sa však konečne konalo slávnostné otvorenie jej brán, ktoré sa však nieslo v netradičnom duchu a ukrývalo dôležité posolstvo.

Aj napriek nedeľňajšiemu koncu španielskeho núdzového stavu si návštevníci opery stále nemôžu posadať vedľa seba, na červené sedadlá. Na prvom koncerte sa preto v hľadisku ocitlo netradičné, nemé publikum – takmer 2300 izbových rastlín. Po koncerte boli venované zdravotníkom, ktorí počas pandémie stáli v prvej línii. „Môžeme rozšíriť svoju empatiu? Začnime s umením a hudbou, v úžasnom divadle, pozvaním samotnej prírody,“ povedal o podujatí, ktoré malo poukázať na novú domu po korone a ťažkosti s ňou spojené, výkonný producent Eugenio Ampudia.

Zdroj: TASR

Zdroj: TASR

“Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.”

Odporúčame