Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

650 ton bieleho piesku, nadrozmerná hojdačka i lahodné slovenské nanuky! Navštívili sme novú bratislavskú pláž Tyršák

  • DC

19. júna otvorila svoje brány nová mestská pláž v Bratislave – Tyršák. My sme sa na ňu vydali, aby sme okúsili jej atmosféru, gastro zónu a atrakcie. A povieme ti, vďaka pocitom, ktoré v nás toto miesto zanechalo, sme s úsmevom vstávali ešte i dnes.

Bratislavčania iste veľmi dobre poznajú nevyužívané priestranstvo medzi divadlom Aréna a Starým mostom. Zanedbané parkovisko po bývalom Lunaparku sálalo pochmúrnosťou. V týchto dňoch je však všetko našťastie úplne inak a toto miesto naopak hýri životom a farbami.

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko

Na brehu Dunaja vyrástla nová mestská pláž, ktorá nesie názov Tyršák. Ten vychádza už zo samotnej lokality, pomenovanej po Miroslavovi Tyršovi. Nás zlákal nie len potenciál tohto miesta, ale i túžba po nefalšovanej dovolenkovej nálade. Už pri vstupe do areálu sme sa presvedčili o tom, že na bezpečnosť a hygienu stále nemožno zabúdať. Dezinfekčné prípravky a oznámenia o dodržiavaní vzdialenosti nájdeš na každom rohu a pri každom gastro stánku.

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko

Keďže sme na Tyršák zavítali uprostred obeda, naše kroky plynule a automaticky viedli do food zóny. Stánkov síce nie je veľa, ale ako sa hovorí – nie je dôležitá kvantita, ale kvalita. Nájdeš tu koncepty ako Yeme, Marinela, Edokin, Al Trivio a NYC Corner, ktoré si ťa získajú nielen skvelými raňajkami ako chlieb vo vajíčku či nadýchané lievance, ale i obedovým menu za približne 6,50 €. My sme siahli po bio šampiónovom ragú v žemli a veru – nebíčko v papuľke. Samozrejme, na svoje si prídu i vegáni.

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko

A ako to už býva zvykom, chutný a sýty obed treba zaliať osviežujúcim nápojom. Úprimne, ak by sme na Tyršáku neboli počas pracovnej doby, bez váhania siahneme po tankovom pive za 1,40 € . Našu bodku za šťastným obedom však rovnako dobre kompenzovala aj čapovaná kofola. Usmievavé dievčatá v plážovom bare ti rady ponúknu aj kávičku, ak si trúfaš, v ponuke majú aj niečo tvrdšie. My sme borovičku, rum, gin, vodku a iné alkoholické slasti síce neokúsili, no nabudúce, na dobrom víkendovom koncerte sa možno podarí.

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko

Pre návštevníkov sa chystá bohatý letný program. DJi zvučných mien, prednášky a ďalší sprievodný program pre všetky vekové kategórie. Slovenské kapely a ich fanúšikovia zase nájdu na Tyršáku samostatnú, obrovskú koncertnú zónu, ktorá sa bude nachádzať priamo pod mostom. Zatiaľ čo ty budeš nasávať plážovú atmosféru, o zábavu budú mať postarané aj tvoje ratolesti. Je pre nich pripravená detská piesková zóna a počas leta na pláži nájdu množstvo detských atrakcií a kolotočov.

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko


Po dobrom obede sme sa, samozrejme, vydali k odpadkovým košom. Tam naše rádiové environmentálne duše potešilo zistenie, že Tyršák je zelený a kráča udržateľnou cestou. Mestská pláž na svoju prevádzku využíva Zelenú energiu z obnoviteľných zdrojov, samozrejmosťou je separácia, zhodnocovanie, ako aj kompostovanie odpadov.

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko

Nevieme, či máš rovnaké chute a bezodný žalúdok aj ty, no nám sa po ragú a Nasi Goreng zapýtalo ešte čo-to sladké. Čerstvé, domáce a hlavne slovenské nanuky Marinela boli bezchybná voľba. S rozopnutými gombíkmi na nohaviciach sme sa odkotúľali pozrieť ešte priestrannú pieskovú zónu, na tvorbu ktorej bolo použitých 650 ton piesku, čo je približne 45 nákladných áut, z ktorých cca jedno auto sme si odniesli späť do rádia v teniskách. Na letné leňošenie je pripravených 250 ležadiel.


Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko


Naše idylické poludnie sme, samozrejme, nemohli zavŕšiť nijak inak, ako peknou fotkou na Instagrame. Preto sme zamierili k unikátnej nadrozmernej hojdačke, ktorá je na tento účel ako stvorená a okrem toho si môžeš na nej aj zasúťažiť.

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko

Summa summarum, na Tyršák sme išli s dvoma cieľmi:
1.
na chvíľu vypnúť od práce a načerpať pozitívnu letnú energiu
2.
dobre sa najesť

Naše úsmevy na fotkách sú dôkazom toho, že oba boli na 100% splnené. Ak by si na záver napriek nášmu odporúčaniu potreboval ešte niečo, čo ťa presvedčí novú mestskú pláž v Bratislave navštíviť, máme eso v rukáve - vstup na Tyršák, ležadlá aj 2 ihriská na plážový volejbal sú pre všetkých k dispozícii bezplatne. Tak teda, do septembra dovidenia na Tyršáku!

Zdroj: Fun rádio/Boris Holečko
Odporúčame