Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Top 6 vyhliadkových veží podľa nášho výberu

  • JK

Prinášame tipy na vyhliadky, odkiaľ ten výhľad stojí za to

Slovensko má nádhernú scenériu. A bola by škoda, keby sme sa naň nemohli dívať z rôznych perspektív. Naprieč celou krajinou  bolo doteraz vybudovaných až 146 vyhliadkových veží, z ktorých si môžete o to viac vychutnávať pohľad na naše Slovensko.

My vám prinášame 6 tipov na vyhliadkové veže, na ktoré sa naozaj oplatí vyšľapať. Tu sú. 

Rozhľadňa Veľká Homoľa

Vyhliadka stojí na rovnomennom vrchu, ktorý je súčasťou Karpát. Výstup k nej nie je náročný, takže ho zvládnu aj tí, ktorí nie sú na túry až takí zvyknutí. Ale oplatí sa vidieť. Ponúka takýto nádherný výhľad.

Vyhliadková veža Devínska Kobyla

Táto rozhľadňa stojí na mieste, kde by si ju absolútne nečakal - v areáli bývalej vojenskej základne neďaleko Bratislavy. Ponúka sedem plošín, z ktorých sa môžeš pozerať do všetkých svetových strán. Pri dobrom počasí môžeš dovidieť až na Alpy.

Terchovské srdce

Tridsať metrová rozhľadňa Terchovské srdce sa týči nad obcou Terchová. Výstup  k nej trvá približne 15 minút d strmého kopca. Trojpodlažná vyhliadka ponúka výhľad na samotnú obec, sochu Jánošíka a vrchy Malej Fatry.  

Rozhľadňa Tokaj 

Táto vyhliadková veža je unikátna svojím tvarom. Vyzerá ako súdok. Je to preto, že sa nachádza vo vinohradníckej oblasti Tokaj, pri obci Malá Tŕňa. Z 12 metrov vysokej vyhliadky sa môžete zadívať na celý vinohradnícky región. 

Rozhľadňa Tlstá Hora

Výstup na drevenú rozhľadňu pri Dohňanoch v okrese Púchov by ste mali podniknúť, len ak máte viac času a chuť na turistiku. Leží totiž v Bielych Karpatoch na rovnomennom vrchu. Cesta k nej trvá približne štyri hodiny. Výhľady doďaleka však stoja za to. Dovidíte odtiaľ až na vrcholky Malej Fatry. 

Rozhľadňa Čajka

Táto vyhliadková veža je skôr takým bojnickým mini labyrintom. Špirálové chodníky poprepájané s plošinami, tunelmi a sieťami sú vhodnou atrakciou pre všetkých členov rodiny. Po zhliadnutí si výhľadov sa môžete vrátiť nohami pevne na zem buď po schodoch, alebo šmýkačkou.  

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected].

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Odporúčame