Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Odmietol obslúžiť zákazníčku, ktorá si nechcela nasadiť rúško. Ľudia ho odmenili prepitným vo výške 87 000 €

  • DC

Postavil sa žene, ktorá odmietla nosiť rúško v kaviarni, v ktorej pracuje. Slušne ju poprosil, ona ho vysmiala, tak ju neobslúžil. Ľudia ho za to odmenili obrovským prepitným.

24-ročný Lenin Gutierrez pracuje ako barista v známej kaviarni Starbucks v San Diegu. V pondelok ráno mal bežnú službu, keď do podniku vošla žena, ktorá nemala nasadené rúško. Chcela si objednať, Lenin sa jej preto slušne spýtal či má rúško a poprosil ju, aby si ho nasadila. Zároveň jej ukázal bezpečnostné nariadenia kaviarne, v ktorých stálo, že zákazníci musia nosiť rúško.

Žena sa nahnevala, strčila do Lenina a začala si ho fotiť: „Zoznámte sa s Lenenom zo Starbucksu, ktorý ma odmietol obslúžiť, pretože nemám rúško. Nabudúce budem čakať na policajtov a prinesiem lekársku výnimku,“ napísala žena k fotke s Leninovou tvárou v rúšku, ktorú zverejnila na Facebooku.

CNN požiadalo o vyjadrenie aj samotnú zákazníčku, tá však neprehovorila. Čakala, že jej príspevok spustí negatívnu vlnu kritiky Leninovho počínania, no nestalo sa. Namiesto toho sa mladý čašník dočkal veľkej podpory. Mnohí dokonca písali, že ho navštívia osobne a dajú mu špeciálne prepitné. To zrejme inšpirovalo chlapíka menom Matt Cowan, ktorý povedal, že je naštvaný na to, že Lenin bol šikanovaný napriek tomu, že konal správne. Preto sa rozhodol založiť na GoFundMe fond, na ktorom je v tomto čase vyzbieraných už 97 877 dolárov, čo je v prepočte takmer 87 000 eur. Ľudia tak Leninovi posielajú virtuálne prepitné za to, že chcel len chrániť zdravie zákazníkov a kolegov.

gofundme.com


Lenin je gestom ľudí dojatý a všetkým poďakoval prostredníctvom videa. Povedal, že jeho životný sen je stať sa tanečníkom, preto časť peňazí investuje do tanca, ostatné venuje neziskovým organizáciám.

Odporúčame