Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Z malej dedinky na Slovensku rovno na svetové pódiá!

  • DC

Koho by napadlo, že táto mladá dvojica pochádzajúca z Trebišova a Dolnej Súče skladá piesne na svetovej úrovni? Za titulnú skladbu z ich debutového albumu “Sleepin' With The Lights On“ by sa nehanbili ani tvorcovia oscarových trhákov!

Talentované duo, Kristínu Mihaľovú a Jakuba Šedivého, ktoré si na svoj debut zvolilo pseudonymá Kristin Lash a Jakob Grey, ste si mohli všimnúť ako predskokanov nejednej svetovej hviezdy na viacerých bratislavských festivaloch.

Za týmito mladými umelcami prekvapivo nestojí žiadne producentské meno. Celý album si napísali sami doma v obývačke! „Začalo to asi pred 4 rokmi v Prahe, keď sme zistili, že si rozumieme. Tak nejak celkovo. Nič nevznikalo nasilu a mali sme čas. Trávili sme spolu veľa chvíľ aj hraním skladieb, ktoré máme obaja radi, no začali sme pociťovať potrebu tvoriť vlastnú hudbu. A tak prišlo písanie. Písanie o všetkom, čo sme cítili a prežívali. Myslím si, že sme tie typy ľudí, ktorí si veci poriadne premyslia. V hudbe to platí dvojnásobne. Nechceli sme do sveta pustiť nič, za čím by sme si stopercentne nestáli. Skladby z nášho debutu Sleepin' With The Lights On sú naše osobné memoáre, na ktorých sa podpísal nejaký čas,“ povedala Kristína.

Zdroj: Michal Zahornacky

A ako vznikol pilotný hit albumu “Sleepin' With The Lights On“?

„Ako každý deň sme si spolu vychutnávali poobednajšiu kávu. Jakub strihal klip ku skladbe Skies a ja som sa s kapučínom obšívala na stoličke. Bolo to myslím niekde v Starom meste, keď som sa v momente pozrela na strop kaviarne, kde boli zavesené žiarovky a medzi nimi poprepletané kvetiny. A v tom to prišlo. Sleepin' with the lights on, I know your troubles are gone… Kubo, máme názov albumu a asi aj ďalšiu skladbu. A tak v jednej bratislavskej kaviarni vznikol celý refrén, ktorý som si okamžite nahrala na diktafón. Potom som si sadla za klavír a počas 5 minútových prestávok v práci, som začala vymýšľať slohu a potom ďalšiu a ďalšiu. Celú túto skladbu sme sa rozhodli venovať všetkým našim drahým, ktorí nás opustili skôr, než sme sa stihli rozlúčiť,“
dodala Kristína.

Odporúčame